Jaroslav Dodok Rôzne

Školy dostanú vďaka eurofondom spolu až 12.500 notebookov

Metodicko-pedagogické centrum (MPC) distribuuje v rámci Národného projektu Profesijný a kariérový rast pedagogických zamestnancov všetkým základným a stredným školám notebooky.

Tie poslúžia učiteľom na aktivity týkajúce sa kontinuálneho vzdelávania. Informuje o tom ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke.

Podľa Lýdie Goňovej z MPC je pre školy pripravených 12.500 notebookov. Štvorročné základné školy majú nárok na jeden počítač, deväťročné na dva a gymnáziá na tri.// „V tejto chvíli je rozvezených okolo 700 základných deväťročných škôl, ktoré boli oslovené ako prvé,“// povedala dnes pre TASR Goňová.

Počítače s aplikačným softvérom budú inštalované v miestnosti, kde majú prístup všetci učitelia, vo väčšine škôl pôjde o zborovňu. Podmienkou pre získanie notebooku je záväzné prehlásenie školy, že zo svojich pedagogických zamestnancov zabezpečí minimálne jedného účastníka na vzdelávanie v rámci tohto národného projektu a zároveň zabezpečí, aby sa neprekrývali aktivity a výdavky tohto projektu s inými projektmi, do ktorých je škola zapojená.

MPC vyzýva všetky školy a školské zariadenia, ktorých ešte centrum neoslovilo, aby sa informovali o možnostiach dodania notebookov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM