Jaroslav Dodok Šport

Skvelý Sagan v 14. etape TdF na stupni víťazov!

Slovenský cyklista Peter Sagan opäť zažiaril na prestížnych pretekoch Tour de France. V nedeľu síce nedokázal vyhrať už svoju 4. etapu , keď bol rýchlejší len Luis-Leon Sanchez.

Slovenský reprezentant Peter Sagan obsadil po impozantnom výkone v nedeľňajšej 14. etape prestížnych cyklistických pretekoch Tour de France znovu druhé miesto. Pretekár tímu Liquigas-Cannondale na trati z Limoux do Foix (191 km) patril k najaktívnejším a cieľovú pásku preťal 45 sekúnd za víťazným Luisom-Leonom Sanchezom.

**Sagan tak síce pri svojom premiérovom štarte na Tour de France nezískal štvrté etapové prvenstvo, ale znovu dosiahol pódiové umiestnenie. Dvadsaťdvaročný Slovák vyhral 1., 3., aj 6. etapu, v sobotu v 13. etape skončil na druhom mieste. **

14. etapa Tour de France [youtube=400,322]h­ttp://youtu.be/Of­S3GHtiK1Y[/you­tube] Zdroj: youtube

Žilinský rodák si skvelým predstavením počas celej etapy zvýraznil vedúce postavenie v bodovacej súťaži o zelené tričko. V polovici etapy vyhral jedinú šprintérsku prémiu (20 bodov), pričom jeho konkurent Andre Greipel si dokázal pripísať v čiastkovom špurte iba 4 body. Za druhé miesto v etape si pripísal ďalších 17. Naviac, Sagan sa počas etapy prezentoval aj odolnosťou v kopcoch, keď v dvoch horských prémiách získal po 6 bodov.

//„Bol to znovu vydarený deň z mojej strany. Neveril som veľmi, že by sa nám tak skorý únik mohol vydariť až do konca. Som rád, že som napokon vydržal. V skupinke šli veľmi kvalitní pretekári, navzájom sme sa strážili. Pravdupovediac som nečakal, že Sanchez podnikne útok 10–12 kilometrov pred cieľom, ale bol to nesmierne tvrdý a múdry atak,“ //povedal do mikrofónu stanice Eurosport po dojazde Sagan.

student24/tasr foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM