Rastislav Búgel Univerzity

SPU privítala čínskych študentov: Čaká ich bohatý program

Čínski študenti Tianjinskej univerzity sa počas leta oboznamujú s ekonomickým, sociálnym a marketingovým prostredím Slovenska a strednej Európy na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre (SPU).

Ilustračný obrázok k článku SPU privítala čínskych študentov: Čaká ich bohatý program
Zdroj: TASR

Prvý ročník Letnej školy Chinese studies & Agribusiness – European studies & Agribusiness zorganizovala Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU v spolupráci s čínskou Tianjinskou univerzitou. Letná škola je určená pre študentov obidvoch univerzít. Od začiatku tohto týždňa absolvujú dvojtýždňový pobyt na Slovensku čínski študenti, od 26. júla do 8. augusta navštívia Čínu slovenskí študenti, informovala Renáta Chosraviová zo SPU.

Študujú čínštinu

SPU pripravila pre čínskych študentov nielen odborný program v rámci Agribusiness studies, ale aj kultúrny program, v rámci ktorého spoznajú krásy Slovenska i Európy. V spolupráci s partnerskými univerzitami SPU je pre čínskych študentov pripravená návšteva Prahy a Viedne. Myšlienka organizovania Letnej školy vznikla v súvislosti s výučbou čínštiny a vytvorením Konfuciovej triedy na SPU v Nitre. „Naši študenti, ktorí študujú čínsky jazyk, majú jedinečnú príležitosť zdokonaliť si svoje jazykové znalosti, navštíviť Čínu a získať informácie o ekonomickom, sociálnom a marketingovom prostredí tejto krajiny. Okrem výučby čínskeho jazyka budú mať možnosť spoznať čínsku kultúru, zvyky, ochutnať čínske jedlo a navštíviť najznámejšie turistické čínske atrakcie,“ informovala prodekanka Fakulty ekonomiky a manažmentu pre zahraničné vzťahy a prácu s verejnosťou Natália Turčeková. Podľa jej slov plánujú organizátori v ďalšom období rozšíriť program Letnej školy aj o návštevu vybraných podnikov v Európe, ako aj v Číne.

Jedna z najprestížnejších

Tianjinská univerzita je jednou z piatich najprestížnejších univerzít v Číne. Memorandum o spolupráci medzi Tianjinskou univerzitou a Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou podpísali zástupcovia obidvoch univerzít v apríli minulého roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM