Staňte sa kráľom grilovacej sezóny: O tieto špízy bude bitka!

Jednoduchý recept, zaručený úspech. Keď vytiahnete na grilpárty tieto špízy, začne tá pravá hostina. A stačí vám mäso, šampiňióny, cibuľa a šunka.

Slávka Habrmanová/food blogerka
Ilustračný obrázok k článku Staňte sa kráľom grilovacej sezóny: O tieto špízy bude bitka!

Sezóna grilovačiek je v plnom prúde. Ako ale neuviaznuť v rutine a neopekať dookola vždy len klobásky, špekáčiky či syry na grilovanie?

Zrejme si hovoríte, že všetko ostatné by vás vyšlo poriadne draho a ešte aj zbytočná námaha. Veď najjednoduchšie je nakrájať klasické špekáčiky a šupnúť ich rovno na gril.

Nemáte však pravdu. Zapojte aj vaše deti, nech vám pomôžu s napichovaním, a pripravte si super špízy na grilovanie. O letnú zábavu máte postarané.

Navyše, pri nákupe ani veľa neminiete a nakŕmite celú rodinu za pár eur.

Super špízy nielen na grilovanie

Potrebujeme:

  • cca 1 kg kuracieho mäsa (ideálne vykostené stehná alebo kuracie prsia),
  • 100 g K-Classic sedliackej šunky,
  • 250 g šampiňónov,
  • 5 menších cibúľ,
  • soľ,
  • čierne korenie;
  • trochu oleja na potretie,
  • špajdle.

Postup:
Mäso si nakrájame na rovnomerné kocky, osolíme, okoreníme; cibuľu očistíme a narežeme na silnejšie plátky. Pokiaľ sa vám podarilo kúpiť menšie šampiňóny, tie môžu zostať v celosti.

Ak používame drevené špajdle, je dobré ich najskôr namočiť vo vode.

Striedavo napichujeme mäso, šampiňóny, plátky cibule. Jemne pokvapkáme olejom. Každý jeden takýto špíz obalíme do plátkov šunky.

Následne ich ugrilujeme alebo, ak práve nemáte chuť na grilovanie, pokojne si ich takto upečte v rúre.

Náš tip:

Špízy budú ešte chutnejšie, ak mäso ľahko potriete aj dijon horčicou vymiešanou s cesnakom a olejom.

Pre všetky potrebné ingrediencie na varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.

Foto: Ilustračné

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes24.sk