Kornel Kubík Rôzne

Startup Weekend Bratislava 5: Vyhrala aplikácia na vyhľadávanie kultúrnych pamiatok

Za 54 hodín vzniklo 12 zaujímavých start-up projektov. Medzi účastníkmi akcie bol aj zrejme najmladší CEO na Slovensku – Aďo Bortník (13) z Košíc, ktorý je len v 8. ročníku za ZŠ!

Ilustračný obrázok k článku Startup Weekend Bratislava 5: Vyhrala aplikácia na vyhľadávanie kultúrnych pamiatok
Zdroj: Dnes24.sk

Víkend plný nápadov, stresu, zábavy a networkingu. Aj takto vyzeral už 5. ročník Stratup Weekendu v Bratislave (21. – 23. november). Do prezentácie sa zapojilo 29 projektov od výmyslu sveta – rôzne aplikácie či technologické produkty. Napokon do prípravnej fázy postúpilo 12 projektov, na ktorých sa pracovalo aj celú noc.

Vo finále, počas nedeľného večera, sa uskutočnili záverečné prezentácie. Súťažiaci predstavili svoje konečné výsledky pred porotou, mentormi a ostatnými divákmi. Následne sa porota poradila a boli vyhlásené tri najlepšie tímy Startup Weekendu. Porota upriamila pozornosť najmä na celkovú použiteľnosť produktu, zameranie na svoju cieľovú skupinu, relevantnosť použitých vývojových technológií a finančnú náročnosť konkrétneho projektu.

Bez dobrovoľníkov by to nešlo

Startup Weekend je svetový formát neziskovej akcie. Medzi dobrovoľníkov, ktorí sa podieľali na organizácii akcie, patril aj Jakub Pediač: „Tento Startupweekend bol už môj piaty, z toho tretí v pozícii dobrovoľníka. Kvalitatívne akcia rastie z roka na rok a tak tomu bolo aj v tomto prípade. Mne sa však páči aj atmosféra organizačného tímu a už teraz sa teším na budúci ročník, ktorý sa budeme snažiť urobiť ešte lepším.“

Veľa ľudí si myslelo, že 13-ročný Aďo Bortník z Košíc je len hosť. On však prišiel prezentovať svoj projekt. „Meetie je appka, s ktorou sa zoznámiš s novými ľuďmi a zažijete kopec zážitkov pri rôznych aktivitách a bude sa to dať použiť pri organizácií ľudí,“ povedal o projekte pre Študent24 CEO Aďo Bortník.

Bodovali 3 aplikácie

Podľa organizátorov to bol vydarený ročník. „Tento ročník Startup Weekendu dopadol nad očakávania. Stretli sa tu výborní mentori a porotcovia a ešte lepší súťažiaci. Už teraz sa tešíme na ďalší Startup Weekend Bratislava,“ vyjadril sa hlavný organizátor Michal Haruštiak.

Víťazi Startup Weekend Bratislava 5:

  1. Tím GoDiscover – aplikácia zameraná na vyhľadávanie rôznych pamiatok v mestách, ktoré ste práve navštívili.
  2. Tím Balconi.Florist – aplikácia, ktorá ľuďom pomôže so starosťou o ich domáce rastliny.
  3. Tím GoTicket – aplikácia zameraná na jednoduchšie predávanie a kupovanie rôznych druhov lístkov.

Študent24/Matúš Sedlák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM