Jaroslav Dodok Životný štýl

Štastný študent: Omylom dostal polmiliardové štipendium!

Keď americký vysokoškolák otvoril obálku so šekom, myslel si, že na ňom nájde tradičnú sumu v hodnote 650 dolárov, ktoré dostáva mesačne ako štipendium. Namiesto toho stálo na šeku o šesť núl viac.

Vysokoškolák Allen Smith čakal vo svojej schránke šek v hodnote 650 dolárov, ktorý pravidelne dostáva ako štipendium na štúdium od Úradu pre vojnových veteránov. Po otvorení obálky ho však čakal šok – na šeku bola napísaná suma na 690 miliónov dolárov (533 miliónov eur).

Dvadsaťdvaročný študent dostáva štipendium každý mesiac, pretože jeho zosnulý otec roky slúžil v americkom letectve. Dôvod astronomickej sumy si však nevedel vysvetliť, a tak sa rozhodol peniaze vrátiť.

„Okamžite išiel za dôstojníkom vo Fort Benningu a vrátil šek. Hovorila som s hlavným inšpektorom Úradu pre vojnových veteránov. Povedal, že sa postará o to, aby sa peniaze dostali tam, kam majú,“ uviedla chlapcova matka Patricia.

Úrady teraz zisťujú, ako sa z chlapca zo dňa na deň mohol stať milionár. Podľa portálu Inquisitr.com môže ísť o obyčajný preklep, do úvahy však prichádza aj možnosť nabúrania sa do systému hackerom, ktorý sa pohral s osudom viacerých študnetov.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM