Jaroslav Dodok Životný štýl

Stop polievkám Vifon v obchodoch: Toto si myslia študenti

Výrobca vietnamských polievok, ktoré si obľúbili najmä vysokoškoláci, zavádzal spotrebiteľov zlými informáciami na obale produktu. Vifonky si tak v obchode s najväčšou pravdepodobnosťou už nekúpime.

Inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVaPS) SR nariadili koncom júna stiahnuť z trhu známe instantné polievky Vifon, píše portál Aktuality.sk.

Dôvodom je, že výrobca zavádzal spotrebiteľov[/si­ze][/color]

„Instantné rezancové polievky sú označené ako bravčová, kuracia, slepačia, atď., pritom neobsahujú bravčové, kuracie, slepačie mäso, ale len ich arómu,“ povedala pre spravodajský portál Aktuality.sk vedúca kancelárie ústredného riaditeľa ŠVaPS Paulína Komarová.

Nedostatky pri označovaní potravín sú podľa nej najčastejším nedostatkom. Pokiaľ objavia porušenie zákona, inšpektor podľa zákona o potravinách zakáže predaj takéhoto výrobku, dá príkaz na jeho stiahnutie.

Aké sú reakcie študentov?[/si­ze][/color]

,,Nakoľko je pre mňa dôležitá zdravá strava, musím povedať, že i keď mi niekedy Vifonka chutila, plakať za ňou nebudem. Nikdy som nebol jej vášnivým zástancom, " s úsmevom hovorí Adrián Daniš Z Banskej Bystrice

O smutnej správe sa prostredníctvom nášho portálu dozvedela aj Mirka Palková zo Žiliny:// ,,Toto myslíte vážne?! Akurát minulý týždeň som som jedla túto polievku, lebo som bola na chate a keďže na intráku cez prázdniny nie som, chýbala mi. Mali by sme si spraviť zásoby na celý budúci školský rok,"// prekvapene hovorí Mirka.

Študentom sa dôvod zdá nezmyselný[/si­ze][/color]

,,Osobne na túto správu reagujem mierne podráždene, hoc tieto polievky takmer vôbec nejedávam. Dôvod prečo boli tieto polievky stiahnuté z trhu je absolútne nezmyselný. Predsa v obchodoch aj tak nájdeme množstvo malinoviek s rôznymi príchuťami a obsahujú tieto malinovky aspoň pár percent koncentrátu z daného ovocia? Určite nie. Podľa mňa by mali teda stiahnuť všetok tento nevyhovujúci tovar a nie len časť, ktorá je dosť populárna medzi študentami a najmä medzi študentami žijúcimi na internátoch," myslí si Martin Štěpánek z Prievidze.

,,Chýbať mi budú, ale vzhľadom na to, že nebývam na intráku, sa ma to nejak výraznejšie nedotkne. Každopádne to bude chýbať na chatách a podobných akciách. Inak je to celkom škoda, lebo to dokázalo aj zasýtiť. Pokiaľ tam nie sú nejaké škodlivé látky a ide len o to, že v kuracej príchuti nebolo kura, tak to by mohli polovicu vecí v obchodoch zakázať," konštatuje vysokoškolák Tomáš Martinka.

//,, Mám taký pocit, že ja som ešte Vifónku nejedol, takže mne je to jedno. Ale myslím, že veľa študentov na intrákoch ju často jedlo, takže tam to bude asi horšie, " //vraví Dušan Rosenberger z Banskej Bystrice.

,,Ako mám na to reagovať? Vždy nám vymyslia niečo, čo nám školský život sťaží. Avšak čo by nedokázali študenti prežiť? Nájdeme si pod zub niečo nové, " uzavrela Ivana Drábová z Košíc.

Vifon je popredným vietnamským potravinovým producentom. Na trhu pôsobí už 45 rokov. V 90. rokoch začal s produkciou tradičných vietnamských jedál ako sú napríklad rezancové polievky či legendárna vietnamská polievka Pho s ryžovými rezancami.

student24/webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM