Jaroslav Dodok Ostatné

Študenti, chcete vycestovať do Bulharska? Zapojte sa do medzinárodného projektu!

Príležitosť dostať sa do jedného z najzaujímavejších lyžiarskych centier v Bulhrasku majú mladí ľudí od 18-30 rokov, ktorí už teraz pracujú v treťom sektore a majú záujem učiť sa nové veci a získavať nové skúsenosti.

Ilustračný obrázok k článku Študenti, chcete vycestovať do Bulharska? Zapojte sa do medzinárodného projektu!
Foto: Jaroslav Dodok

Projekt pod názvom On the Move: The Challenges of Young Migrants organizuje talianska organizácia TDM 2000 International v populárnom horskom mestečku Bansko (925 m.n.m.) v Bulharsku. Na projekte sa stretnú mladí ľudia z 10 krajín s cieľom diskutovať o otázkach migrácie v jednotlivých európskych krajinách a v celej Európe

Účastníci sa musia pripraviť na zimné teploty. Ubytovanie bude zabezpečené v hotely Sunrise. Ubytovanie, strava a 70% cestovných nákladov sú plne hradené z programu EÚ Mládež v akcii.

Počas tréningu sa bude pracovať najmä s použitím metód neformálneho vzdelávania – diskusie, debaty, práca v skupinách, simulácie, role-play, stretnutie s miestnymi obyvateľmi, použitie rôznych médií atď. Organizátor – talianska organizácia sľubuje uvoľnenú a priateľskú atmosféru.

Ako sa dostať do Bulharska?

Záujemcovia o tréning by mali byť motivovaní mladí ľudia (18–30) aktívni v treťom sektore so záujmom o migráciu a/alebo súvisiace témy ako imigrácia, utečenci, diskriminácia, integračné politiky. Zo Slovenska sa tréningu zúčastnia 3 účastníci – za Mladiinfo to bude Ondrej Mäsiar.

Životopis a krátku motiváciu (max. polovica A4, v slovenčine) zasielajte do nedele 23.12.2012 na adresu: info@mladiinfo.sk (kontaktná osoba: Ondrej Mäsiar, tel.: 0907 330 521).

Zdroj: mladiinfo.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM