Eva Viestová Rôzne

VIDEO: Krásne a mňam... Študenti varili a miešali drinky ako skutoční profíci

V utorok dopoludnia sa konal jubilejný, už XX. ročník súťažnej prehliadky Ukáž, čo vieš. Predviedli sa v nej študenti Súkromnej strednej odbornej školy v Revúcej a ozaj ukázali, čo vedia...

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Krásne a mňam... Študenti varili a miešali drinky ako skutoční profíci
Foto: Eva Viestová

Pozvanie na podujatie prijali aj predstavitelia mesta a žiaci z miestnych a okolitých základných škôl. Súťaž pozorným okom hodnotila štvorčlenná porota. Na pódiu sa samozrejme z časových dôvodov nepredstavili zástupcovia všetkých odborov, ktoré sa dajú na škole študovať.

Súťažili teda zástupcovia štyroch odborov – kaderníctvo, hostinský – kuchár, čašník a obchodný pracovník. Pred plnou sálou divákov tak súťažiaci mohli predviesť svoju šikovnosť a kreativitu.

Výsledkom ich snaženia boli zaujímavé večerné účesy, pestré drinky, chutné mäsové minútky či pekne zabalený darček a dekorácia na stôl.

Popri príprave finálnych produktov sa prítomní mohli dozvedieť aj množstvo zaujímavých informácií o škole a možnostiach štúdia na nej.

Dopoludnie bolo spríjemnené aj tancom, spevom a barmanskou šou. Nesúťažnými odbormi boli cukrári, aranžéri a študenti obchodnej akadémie.

„Jedným z cieľov tejto súťažnej prehliadky je osloviť deviatakov a predstaviť im možnosti štúdia na našej škole. Teraz je taký trend, že žiaci sa snažia odísť študovať z Revúcej do iných miest, bez ohľadu na to, že sú tam vyššie náklady a neuvedomujú si, že to isté nájdu aj na našej škole“, povedala Eva Vidová, zástupkyňa riaditeľa Súkromnej strednej odbornej školy v Revúcej.

POZRITE SI NAŠE FOTO ZO SÚŤAŽE. Video prinesieme už čoskoro.

Ukáž, čo vieš
1
Galéria
Ukáž, čo vieš
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM