Rastislav Búgel Zábava

Študenti sa bavili. Organizátori Majáles nezvládli

KOMENTÁR - Trochu rozporuplne vyznel včerajší klasický Majáles. Študenti sa dobre bavili, no organizátorská stránka mierne pokrivkávala.

Už z diaľky bolo počuť tóny hudby tiahnúce sa celým mestom. Dav ľudí pri vstupnej bráne dával tušiť prvému problému. Chlapi zo súkromnej bezpečnostnej služby museli vpúšťať a vypúšťať obrovský dav ľudí cez približne 3 metre širokú vstupnú bránu. Vznikal tak nepríjemný „lievik“. V prípade väčšieho problému by sa samotným problémom stal únikový východ. Ani prehľadávanie tašiek SBSkou nezabránilo návštevníkom v prenose tvrdého alkoholu v sklenených fľašiach.

Množstvo priateľov, skvelé kapely, to všetko boli veci, ktoré na Majáles ťahajú stovky, ba až tisícky študentov. Polemic, Para, Puding pani Elvisovej, ANO & BAND, Smola a hrušky a iné kapely tvorili gro tohto ročníka. Nič nenasvedčovalo tomu, že by bolo dačo zle. Stovky ľudí sa však presvedčili o opaku.

[blockquote]Na pódium vystúpila kapela Smola a hrušky. Ľudia sa bavia, tancujú a spievajú. Kapela na pódiu si užíva priazeň divákov. Dohrá pieseň a sľúbi prídavok. Názov pesničky vyletel do davu ľudí, tí začali skandovať. V tom momente prišiel na pódium jeden z usporiadateľov, oznámil, že ďalší song už nezaznie. Žiadne rozlúčenie a poďakovanie kapely sa nekonalo, žiaden prídavok.[/bloc­kquote]

Podobný scenár sa opakoval aj pred zaplneným priestranstvom pred pódiom. Kapela Para sa stala naozajstným ťahúňom večera. Ľudia sa tešili, počas koncertu radostne na plné hrdlá spievali, tancovali. Lasky sľúbil pesničku so Zdenkou Prednou, na čo ľudia reagovali nadšene. Scenár z predošlých koncertov sa naplnil do bodky.

Každoročná najobľúbenejšia akcia dopadla podobe. Miss mokré tričko. Tento raz však nasilu vsunutá medzi kratučké koncerty, trvala však len pár minút. Polemic trochu napravil reputáciu organizátorov podujatia, no zlý pocit pretrval vo väčšine návštevníkov. Klasická diskotéka po koncertoch jednoducho chýbala. Oznam organizátora, že o 11:45 hod. sa zatvárajú výčapy a ľudia musia opustiť priestor, bol len čerešničkou na zle ozdobenej torte.

Bažant Majáles 2012, tento raz pod taktovkou SPU, jednoducho nepreskočil pomyselnú latku nasadenú minulými ročníkmi. ;)

**O tom ako študenti stavali máj **[link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.132781_Stu­denti-vztycili-maj-uprostred-pesej-zony]sa dočítate TU![/link]

bazant_majales
23
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM