Jaroslav Dodok Univerzity

Študenti sa rozhodujú koho voliť

Prevažná časť študentov Univerzity Komenského v Bratislave sa na predčasných parlamentných voľbách zúčastniť chce. Ako však pre TASR potvrdili mnohí z nich, stále nevedia, ako sa rozhodnú.

Do volieb pritom ostáva už len necelý týždeň.

„Nie som spokojná so stranou, ktorú som volila doteraz a zatiaľ som nenašla žiadnu alternatívu, ktorá by ma oslovila,“ hovorí študentka žurnalistiky Eva, ktorá kvôli voľbám cestuje z Bratislavy domov.// „Niektorí mi hovoria, že sa rozhodnú až na mieste, čo sa mne nezdá veľmi rozumné,“// dodala s tým, že si zrejme ešte raz prečíta súhrny volebných programov.

Študentka Mirka z Pustého Poľa tvrdí, že nielenže voliť pôjde, ale bude celý deň sedieť aj vo volebnej komisii. Keďže už dlhšie vedela, že bude počas volieb v Bratislave, voličský preukaz má pripravený. „Získať ho je ľahké, oveľa ťažšie je rozhodnúť sa, komu ten hlas dať,“ poznamenala s tým, že hoci absolvovala viacero verejných politických diskusií, nie je úplne rozhodnutá. //„Mám pocit, že väčšina mojich známych nevie, koho voliť, a je zo situácie zmätená.“ //

Jej slová dopĺňa aj vysokoškolák Andrej z Prievidze. Na svoj voličský preukaz práve čaká, voliť teda pôjde. „Zrejme sa budem rozhodovať na poslednú chvíľu. Po udalostiach, ktoré sa stali v posledných týždňoch, stále neviem, čo je momentálne menšie zlo,“ dodal.

Pevne rozhodnutých voličov medzi bratislavskými študentmi je málo.

Jednou z nich je 24-ročná budúca novinárka Timea, ktorá tvrdí, že od svojich 18 rokov nevynechala žiadne voľby.// „Aj teraz budem voliť stranu, ktorá sa doteraz najviac profilovala podľa môjho presvedčenia a stála za svojím slovom. Preto predpokladám, že ma ničím nemilým po voľbách neprekvapí,“// uviedla pre TASR. Hoci tiež nie je z hlavného mesta, jej účasť na voľbách možnosť získať voličský preukaz neovplyvňuje.

Janka, ktorá študuje tlmočníctvo, je momentálne v Španielsku. Voliť by chcela, no nestihla termín na podanie žiadosti o voľbu poštou. „Teraz som aj rada, že sa tým nemusím zaoberať, lebo by som dlho uvažovala, komu dať hlas,“ dodala. Vlado z katedry žurnalistiky podľa vlastných slov volí len v prezidentských a komunálnych voľbách, politickým stranám totiž neverí. Dvadsaťdvaročný Dávid sa 10. marca do volebnej miestnosti vyberie.// „Neznamená to ale, že budem voliť jednu z ponúkaných politických strán,“// uzavrel.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM