Jaroslav Dodok Univerzity

Študenti školám neveria, že ich pripravia do zamestnania

Polovica vysokoškolských študentov si myslí, že ich škola na praktický život nepripraví. Vyplýva to z ankety medzi študentmi, ktorú v rámci projektu na zblíženie univerzít a zamestnávateľov spravila Allianz - Slovenská dôchodková správcovská spoločno

Podľa zamestnávateľov je tu však škola na to, aby otvorila dvere, no vykročiť musí každý sám. V rámci projektu sa tak na siedmich univerzitách v Bratislave, Trenčíne, Banskej Bystrici, Košiciach a Prešove zúčastnilo na interaktívnych prednáškach takmer 600 študentov. Diskutovali, ako úspešne hľadať prácu a zároveň splniť náležitosti po strate statusu študenta.

** // „Pri príprave projektu sme sa stretli s polaritnými reakciami fakúlt, od skvelej spolupráce až po strohé zamietnutie,“//** opísal organizátor projektu Miroslav Suchý z Allianz – Slovenskej dôchodkovej správcovskej spoločnosti.

[blockquote]Podľa ankety si až 88 percent študentov verí, že bude mať prácu a dokáže si na seba zarobiť. [/blockquote]

Riaditelia firiem však pripomenuli, že chybou kvalitných ľudí nie je nedostatočná univerzitná príprava, ale skôr vlastná pasivita. „Pýtať sa a zároveň sa nebáť oponovať. To je to, čo chýba nielen študentom, ale aj mnohým z nás,“ dodal Martin Kardoš, riaditeľ CSI Leasing Slovensko.

student24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM