Jaroslav Dodok Rôzne

Študenti z mládežníckeho parlamentu u primátora

V stredu prijal primátor mesta Rimavskej Soboty Jozef Šimko členov novovzniknutého Mládežníckeho parlamentu mesta. Študenti majú záujem s mestom spolupracovať, presadzovať záujmy mladých ľudí a vytvárať pre nich podujatia, to najbližšie nesie názov

Desať mladých ľudí, študentov z miestnych stredných škôl a gymnázií, rokovalo s primátorom mesta o možnostiach a problémoch mladých ľudí v meste Rimavská Sobota. Cieľom stretnutia bolo predstavenie kolektívu, ktorý vznikol koncom minulého roka, aby zastupoval záujmy mladých ľudí mesta, organizoval rôzne verejnoprospešné akcie, a pomáhal študentom v každej oblasti pôsobenia.

Mladí zástupcovia vyslovili záujem byť prísediacimi v jednotlivých komisiách pri mestskom úrade a tiež zúčastňovať sa zasadnutí mestského zastupiteľstva, aby boli informovaní o dianí v meste. Primátora veľmi potešila iniciatíva mestského parlamentu mládeže a počas hodinového stretnutia jej vyjadril podporu. Navrhol, aby sa podobné stretnutia uskutočnili každý druhý mesiac.

„Máme záujem o čo najužšiu spoluprácu s vedením mesta, a chceme sa podieľať na zlepšovaní kvality života v tomto meste.“ povedal predseda parlamentu Daniel Csúr. „Boli by sme veľmi radi, keby nás mesto vnímalo ako oficiálny poradný orgán a prijímalo naše návrhy, ktoré by mohli zlepšiť kvalitu života a komunikáciu s mládežou v meste.“ pokračoval Csúr. Mládežnícky parlament sa stretáva každú druhú stredu v mládežníckom GAB klube domu kultúry, kde prebiehajú ich zasadnutia. Jeho koordinátorkou je Regina Špitalová, predseda Daniel Csúr z Obchodnej akadémie a po dvoch zástupcov zo všetkých miestnych stredných škôl a gymnázií.

Najbližšie členovia parlamentu organizujú pre rimavskosobotskú verejnosť Valentínske vypúšťanie lampiónov šťastia, ktoré bude 14. februára o 17:00 na Hlavnom námestí. „Veríme, že tento krásny deň, venovaný hlavne láske, prídete s nami osláviť a vytvoríme spolu nezabudnuteľnú atmosféru.“ uzavrel predseda Mládežníckeho parlamentu.

Zdroj: Mládežnícky parlament ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM