Jaroslav Dodok Univerzity

Štvrtý vedecký park vyrastie v Košiciach

V metropole východu, v Košiciach vyrastie Univerzitný vedecký park TECHNICOM za viac ako 39 miliónov eur. Ide o štvrtý univerzitný projekt podporený z Operačného programu Výskum a vývoj, informoval hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Ilustračný obrázok k článku Štvrtý vedecký park vyrastie v Košiciach
Foto: Jaroslav Dodok

Minister školstva Dušan Čaplovič a rektor Technickej univerzity v Košiciach Anton Čižmár v stredu 24. apríla podpísali zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku.

Košický park bude zameraný na aplikovaný výskum v oblastiach Informačné a komunikačné technológie, elektrotechnika, automatizácia a riadiace systémy, Strojárstvo, Stavebné inžinierstvo a Environmentálne inžinierstvo. Na projekte budú spolupracovať aj Prešovská univerzita v Prešove a Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Minister Čaplovič už podpísal zmluvu o nenávratný finančný príspevok na projekt Výskumné centrum AgroBio Tech v Nitre za viac ako 26, 3 mil. eur. Ďalší schválený projekt sa týkal Univerzitného vedeckého parku STU Bratislava, na ktorý bolo vyčlenených 42 mil. eur.

Prvým podporeným projektom bol Univerzitný vedecký park „Campus MTF STU" – Cambo pre STU v Bratislave, konkrétne pre jej Materiálnotechno­logickú fakultu v Trnave za viac ako 42 mil. eur.

„Ide o výraznú pomoc vzdelávaniu, výskumu a praxi, pričom pred podpisom je vznik ďalších technologických parkov, v ktorých sa budú realizovať veľmi ambiciózne zámery,“ myslí si minister Čaplovič.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM