Marcel Mojžiš Rôzne

Štyri témy maturitného slohu: Študenti písali aj o sociálnych sieťach!

Maturanti sa vo svojom slohu môžu zamýšľať nad tým, či je sociálna internetová sieť ich sluhom alebo pánom. Úvaha na túto tému je jednou zo štyroch tém, z ktorých si tento rok vyberajú.

Ilustračný obrázok k článku Štyri témy maturitného slohu: Študenti písali aj o sociálnych sieťach!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Ak sa maturantom nepozdáva táto téma, môžu písať umelecký opis Slovenska s názvom Kam len oko dovidí… alebo sa zamyslieť nad spolužitím človeka a zvieraťa. Téma je zadaná citátom Jána Smreka „Kto teba, pes, smie nazvať psom? Ty si môj priateľ milý. Dobre by bolo, keby ťa dejiny pochopili.“ V ponuke je tiež rozprávanie s názvom I malé meškanie môže spôsobiť veľké problémy.

Žiaci v školách s vyučovacím jazykom maďarským môžu písať úvahu na námet citátu Vladimíra Godára „Múdry je ten, kto sa vie od každého niečo naučiť.“ Uzdu fantázii môžu povoliť pri rozprávaní na tému Konečne začalo svitať. Vybrať si môžu aj charakteristiku s názvom Sme naozaj príbuzní?

Poslednou možnosťou pre maturantov je diskusný príspevok na vyučovacej hodine Človek musí byť zodpovedný voči sebe, životu, svojmu okoliu a ľudstvu. Témy vyžrebovali dnes okolo 12.30 h v Slovenskom rozhlase

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM