Ľubomír Hudačko Rôzne

Súťaž prvej pomoci 2013: Víťazom gymnázium Sv. Mikuláša

Overiť si schopnosť prvej pomoci nikdy nie je na škodu. Študenti základných, stredných škôl i gymnázií mali túto možnosť na Hlavnej ulici, ktorú v rámci súťaže prvej pomoci každoročne organizuje slovenský Červený kríž.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž prvej pomoci 2013: Víťazom gymnázium Sv. Mikuláša
Foto: Webnoviny -

O víťazstvo bojovalo takmer tucet škôl

V centre mesta súťažili družstvá v 4 modelových situáciách, resuscitácii a teoretickom teste o aktivitách Červeného kríža pod dohľadom skúsených lektorov. Podujatia sa zúčastnilo vo štvrtok celkom 11 škôl z Prešova. Cieľ akcie spočíval vštiepiť študentom najmä praktické vedomostí o poskytnutí prvej pomoci.

Rok 2013 priniesol zmeny

Koordinátor súťaže Jaroslav Sabol uviedol informácie pre spravodajský portál pis.sk aj zo zákulisia: „Tento ročník sa niesol v znamení mnohých zmien a vylepšení. Pribudli cudzojazyčné a nesúťažné stanovištia. Rovnako chcem poďakovať aj Horskej službe nášho Červeného kríža, ktorá rovnako tvorí ďalšie nesúťažné – prezentačné stanovište,“ povedal. Najlepšie si s úlohami poradili žiaci gymnázia Sv. Mikuláša, ktorí obsadili 1. miesto. Spolu s lektormi Slovenského Červeného kríža začína v sobotu aj súťaž základných škôl na ZŠ Kúpeľnej v Prešove.

Konečné vyhodnotenie stredných škôl a gymnázií dňa prvej pomoci:

  1. miesto Gymnázium sv. Mikuláša
  2. miesto Gymnázium Ľ. Podjavorinskej
  3. miesto Gymnázium Konštantínova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM