Jaroslav Dodok Univerzity

Svetový deň turizmu 2012

Podujatie Svetový deň turizmu sa stalo v Nitre tradíciou. Toto podujatie už siedmy raz organizujú študenti pod záštitou Katedry manažmentu kultúry a turizmu Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

Aj tento rok sa oslavy uskutočnia koncom septembra, a to v stredu, 26.09.2012 na pôde katedry (Hodžova 1, miestnosť: Akropola). Do projektu sa tak ako minulý rok zapojili nielen študenti katedry, ale i rôzni cestovatelia a subjekty cestovného ruchu.

Čakajú na vás pretentácie, prednášky a výstava[/color][/si­ze]

Počas tohto dňa si ľudia na celom svete pripomínajú význam cestovného ruchu pre spoločnosť. Dátum bol stanovený Svetovou turistickou organizáciou (World Tourism Organization) na 27. septembra ako symbol ukončenia letnej turistickej sezóny na severnej pologuli a jej otvorenia na južnej. Hlavným poslaním projektu je priblížiť kultúru, mentalitu a** špecifiká vlastnej krajiny i nezvyčajných destinácií širokej verejnosti a motivovať ľudí k cestovaniu. ** Oslavy Svetového dňa turizmu na UKF v Nitre sa budú aj tento rok realizovať v podobe prezentácií, prednášok cestovateľov a výstav, počas ktorých si každý návštevník príde na svoje. Novinkou tohtoročného programu je súťaž o najkrajšiu fotografiu z ciest, do ktorej sa môže zapojiť každý, kto nám pošle fotografiu s popisom (meno, miesto, kontakt) do 23.09.2012 na e-mailovú adresu infolist.student@ukf.sk a o víťazovi rozhodnú návštevníci podujatia formou hlasovacích lístkov.

Dozviete sa aj o najväčších expedíciách[/co­lor][/size]

Súčasťou programu bude premietanie cestopisného filmu „Exotika, ako ju nepoznáme“, prezentácie rôznych cestovateľov, študentov i pracovníkov UKF v Nitre, ktorí absolvovali zaujímavé cesty a pobyty v zahraničí. Vyvrcholením programu bude aj tento rok beseda s cestovateľom a zakladateľom CK Bubo Ľubošom Fellnerom, ktorý nám porozpráva o tom, ako sa realizujú najväčšie slovenské expedície a program spestrí aj sprievodca Bubo Travel Agency, Jozef Zelizňák, ktorý motivuje potenciálnych budúcich sprievodcov k výberu tohto krásneho povolania. Tešíme sa na všetkých návštevníkov.

student24/UKF

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM