Kornel Kubík Zábava

TIP NA VÍKEND: Vychutnajte si množstvo hudby aj alegorický sprievod na vinobraní

Tradičná oberačková slávnosť spojená s ochutnávkou regionálnych špecialít, sladkého burčiaku, ale aj pestrá zmes kultúrneho programu. To je Pezinské vinobranie. Tohtoročné oficiálne otvorí primátor Pezinka prvým dúškom v piatok (20.9) o 17. hodine na tribúne pred zámkom. Trvať bude do nedele 22.9.

Ilustračný obrázok k článku TIP NA VÍKEND: Vychutnajte si množstvo hudby aj alegorický sprievod na vinobraní
Zdroj: Webnoviny.sk

Na dvoch tribúnach aj bubenícka show

V Pezinku budú postavené dve tribúny. Jedna je na Radničnom námestí a druhá pred zámkom v zámockom parku. Kultúrny program bude naozaj bohatý. Množstvo folklórnych skupín a dychoviek sa vystrieda v zámockom parku. Skupiny a speváci, ako napríklad Funny Fellows, Vidiek, No Name, Senzus, Samo Tomeček, Mária Čírová, Funkiez, či bubenícka show Batatimba, budú účinkovať na radničnom námestí.

Z koča ťahaného koňmi bude okolostojacim nalievať boh vína

Veľkými lákadlom je aj ohňostroj, ktorý bude tradične o 21. hodine v sobotu. Taktiež alegorický sprievod prechádzajúci mestom o 11.-tej hodine v nedeľu. V alegorickom sprievode sa každoročne prestavia malokarpatskí vinári, baníci, družobné mestá z Maďarska, Rakúska, Čiech i športové a tanečné kluby z Pezinka a okolia. Mestá a obce sa tu prezentujú svojimi krojmi a erbmi .

Bakchus – boh vína bude víno nalievať zo svojho koča ťahaného koňmi okolostojacim návštevníkom. Okrem kultúrneho programu sú pripravené aj sprievodné podujatia, ako sú výstavy, diskotéky, detské remeselné mestečko a iné.

Kolotoče aj stánky s pagáčmi či šperkmi

Odporučujeme priniesť si plnú peňaženku a prázdny žalúdok. Centrum mesta totiž budú lemovať stánky s najlákavejšími dobrotami, ako sú lokše, cigánska, husacina, placky, pagáče či koláčiky a, samozrejme, neodmysliteľný burčiak a víno. Už pri vstupe do mesta vás vôňa týchto špecialít bude pozývať na „koštovku“ a určite sa zastavíte a ochutnáte v nejednom stánku.

Okrem občerstvenia tam bude množstvo stánkov s keramikou, drevenými výrobkami, šperkmi, koženými výrobkami, obrazmi, sušenými kyticami a inými drobnosťami remeselníkov. Na svoje si prídu i deti. Pre ne je najväčším lákadlom množstvo kolotočov, cukroviniek a strelníc.

Student24.sk/Martin Žigo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM