Jaroslav Dodok Šport

Pozrite si Top 10 najkrajších gólov KHL

Dvaja slovenskí hokejisti sa dostali do Top 10 najkrajších gólov v KHL. Roman Kukumberg skóroval a Zdeno Chára krásnou prihrávkou našiel spoluhráča Jakuba Voráčka. Víťazom je však hviezdny Daciuk.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si Top 10 najkrajších gólov KHL
Foto: Jaroslav Dodok

Útočník bratislavského Slovana Roman Kukumberg si vybojoval miesto v Top 10 gólových momentov v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) za minulý týždeň.

V bratislavskej Slovnaft aréne v súboji proti tímu Sibir Novosibirsk strelil skúsený krídelník dva presné zásahy. Do hitparády sa dostal ten na konečných 6:2, ktorý Kukumberg dosiahol necelé dve minúty pred treťou sirénou.

Tridsaťdvaročného odchovanca bratislavského hokeja vysunul na červenej čiare Martin Bakoš, Kukumberg si v úniku „vychutnal“ gólmana Sergeja Gajdučenka a popod jeho ľavý betón skóroval.

V prvej desiatke je aj spolupráca hokejistov HC Lev Praha.

Obranca pražského tímu Zdeno Chára zaviezol v zápase so Slovanom Bratislava puk do útočného pásma „belasých“ a krásnou prihrávkou našiel medzi kruhmi Jakuba Voráčka.

Dvadsaťtriročný útočník, ktorý podobne ako Chára počas výluky v NHL pôsobí v Európe, strelou popod vyrážačku prekonal Jaroslava Janusa v bránke bratislavského tí­mu.

Levom však tento gól nepomohol, pretože to bol jediný presný zásah v sieti Slovana a keďže zverenci trénera Rostislava Čadu skórovali dvakrát, tak pražský tím prehral 1:2.

Obranca Zdeno Chára je aj v Top 10 najkrajších bodyčekov. V tomto rebríčku sú dva jeho „hity“ na Miroslava Šatana. Jedným z nich je aj kontroverzný zákrok z 30. minúty, po ktorom kapitán „belasých“ zo zápasu odstúpil.

Najkrajší gól strelil v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v minulom týždni hviezdny Pavel Daciuk. Tridsaťštyriročný útočník „červených krídiel“ z Detroitu, ktorý počas lockoutu hráva za CSKA Moskva predviedol v súboji s Amurom Chabarovsk krásnu individuálnu akciu a prekonal gólmana Murygina.

Top 10 najkrajších gólov KHL: Pozrite si najlepšie hokejové kúsky
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM