Jaroslav Dodok Univerzity

TOP 10: Toto sú najlepšie univerzity na svete...

Parádne učebne, špičkoví profesori, elitní študenti. Toto všetko ponúkajú tie najlepšie vysoké školy na svete. Azda netreba pripomínať, že žiadnu zo slovenských medzi nimi nenájdete. Pozrite si rebríček top 10 univerzít...

10. Columbia University in the City of New Columbia University in the City of New York alebo skrátene Columbia University patrí medzi najstaršie univerzity USA. Toto zariadenie je staršie ako Spojené štáty.

Univerzita sa nachádza v Morningside Heights, priamo severne od Upper West Side v newyorskej mestskej časti Manhattan. Je časťou takzvanej Ivy League a členom Asociácie amerických univerzít. V rebríčkoch sa Columbijská univerzita umiestňuje pravidelne medzi desiatimi najlepšími univerzitami na svete.

9.University of Pennsylvania Je to súkromná univerzita sídliaca vo Philadelphii. Je to štvrtá najstaršia univerzita v USA a jedna zo 14 univerzít zakladajúcich Asociáciu amerických univerzít.

8. University of Chicago University of Chicago je prestížna americká univerzita sídliaca v Chicagu, v štáte Illinois. V roku 1890 ju založil John Rockefeller. Dnes má asi 14 500 študentov.

7. University College London University College London (skrátene: UCL) je univerzita v Spojenom kráľovstve. Trvale sa radí medzi 10 najlepších univerzít sveta, momentálne je hodnotená ako 7. najlepšia univerzita na svete. Budovy UCL sa nachádzajú v centrálnom Londýne, v časti Bloomsbury. Spoločne s univerzitami v Oxforde a Cambridgei, London School of Economics a Imperial College London tvoria G5, skupinu super-elitných univerzít v Spojenom kráľovstve. UCL je aj členom Russell Group, skupiny najprestížnejších výskumných univerzít v Británii.

6. The Imperial College of Science, Technology and Medicine The Imperial College of Science, Technology and Medicine alebo skrátene Imperial College London je verejná londýnska univerzita, ktorá sa špecializuje v oblasti vedy, inžinierstva, obchodu a medicíny. Pôvodne bola súčasťou zoskupenia University of London. Imperial College sa stal úplne nezávislým v roku 2007 na 100. výročie svojho založenia.

5. Oxford Najstaršia univerzita v Británií a jedna z najprestížnejších univerzít sveta. Je sláva a kvalita je známa na celom svete a študuje tam aj veľa študentov zo zahraničia.

4. Yale Yalova univerzita alebo v New Heaven (Connecticut) je jednou z najrenomova­nejších univerzít na svete a po Harvardovej univerzite disponuje druhým najväčším darcovským kapitálom. Je členom takzvanej Ivy League a členom Asociácie amerických univerzít (Association of American Universities). Yale patrí aj do spolku vysokých škôl International Alliance of Research Universities.

3. Massachusetts Institute of Technology Massachusetts Institute of Technology je súkromná koedukovaná výskumná univerzita v meste Cambridge amerického štátu Massachusetts. Komplex MIT má pät škôl a jednu vysokú školu s 32 akademickými oddeleniami, so silným dôrazom na teoretický, aplikovaný, medzidisciplinárny vedecko-technický výskum. MIT je jedna z dvoch súkromných univerzít, ktoré podporuje štát. Grant dostáva aj z dvoch amerických grantových programov, spojených s výskumom mora a výskumom vesmíru.

2. Harvard Harvard University je najstaršia a najvýznamnejšia americká univerzita založená v roku 1636 v Cambridgei. Pomenovaná je podľa spoluzakladateľa J. Harvarda.

1. University of Cambridge University of Cambridge sídli v meste Cambridge v Anglicku a je druhá najstaršia univerzita v anglicky hovoriacom svete. Trvale sa radí medzi 5 najlepších svetových univerzít. Podľa rebríčka QS je momentálne najlepšou univerzitou na svete = 1. miesto.

Tradične si ju vyberajú na štúdium členovia kráľovskej rodiny (kráľ Eduard VII., kráľ Juraj VI., princ Henry z Gloucesteru, princ William z Gloucesteru a Edinburghu a princ Charles sú všetci absolventi) a produkovala doteraz 82 držiteľov Nobelovej ceny. Univerzita má 29 fakúlt (colleges). Tieto fakulty hrajú významnú rolu v sociálnom živote študentov. Od nich závisia aj štipendiá a granty, o ktoré sa môžu študujúci uchádzať.

student24/topa­zin.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM