Kornel Kubík Rôzne

Na veľtrhu ocenili najlepšie študentské podnikateľské výsledky: Pozrite si víťazov

Vzdelávacia organizácia Junior Achievement Slovensko (JASR) na 19. ročníku Veľtrhu študentských spoločností udelila ceny za najlepšie študentské podnikateľské výsledky. Hlavnú kategóriu za najlepší podnikateľský plán získala spoločnosť ALO z Košíc s prototypom automatického miešača jedla ALOMIX.

Ilustračný obrázok k článku Na veľtrhu ocenili najlepšie študentské podnikateľské výsledky: Pozrite si víťazov
Zdroj: TASR

Veľtrh študentských spoločností sa uskutočnil v utorok 15. apríla v Bratislave. Veľtrh je vyvrcholením celoročného úsilia študentov vzdelávacích programov Aplikovaná ekonómia, Podnikanie v cestovnom ruchu a Povolanie podnikateľ, ktoré na stredných a vysokých školách tento rok navštevuje viac ako 4 500 študentov.

Pôjdu na medzinárodné súťaže

Odborná porota vybrala zo všetkých 62 podnikateľských nápadov 3 študentské spoločnosti, ktoré budú Slovensko zastupovať na medzinárodných súťažiach v Estónsku, Nemecku a Holandsku.

Na Company of the Year Competition v Talline postupuje študentská spoločnosť Challenge T, ktorá vymyslela komplexný program pre zdravý životný štýl od knihy s receptami až po fitness park pre všetky vekové kategórie v Tisovci. Na Enterprise Challenge v Holandsku postupujú študenti zo študentskej spoločnosti Bobble FM z Bratislavy so svojimi ekologickými fľašami. Na Skills For the Future European Final vo Frankfurte pôjdu študenti zo študentskej spoločnosti CROSS z Levíc. Študenti vyvinuli aplikáciu pre šoférujúcich rodičov Careful Eye, s ktorou môžu sledovať svoje deti na zadnom sedadle auta.

TOP študentský tím

Aj tento rok sa na Výročnom zasadnutí Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) udeľovalo prestížne ocenenie TOP študentský tím Aplikovanej ekonómie. Za mimoriadnu tvorivosť, odvahu a podnikavosť ocenili prezident SR Ivan Gašparovič a predseda SOPK Peter Mihók študentský tím Balance z Obchodnej akadémie na Račianskej ulici v Bratislave. Pod vedením riaditeľky Márie Mydlovej študenti premenili nevyužité priestory školy na útulnú čajovňu, v ktorej podávajú vlastné čaje a sušienky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM