Kornel Kubík Udalosti

Týždeň dobrovoľníctva v ICM Banská Bystrica: Mladí si vyskúšali prácu konzultanta

Do Týždňa dobrovoľníctva sa zapojilo aj banskobystrické ICM. Počas piatich dní boli dvere ICM BB otvorené do večerných hodín a naše priestory navštívilo 64 mladých dobrovoľníkov.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň dobrovoľníctva v  ICM Banská Bystrica: Mladí si vyskúšali prácu konzultanta
Zdroj: Dnes24.sk

Niektorí si vyskúšali prácu konzultanta/tky, iní dali prednosť vyhľadávaniu a spracovávaniu rôznych informácií, či práci na PC a internete, ďalší obohatili naše nástenky svojimi nápadmi, ktoré preniesli na letáky.

V rámci Týždňa dobrovoľníctva prebiehala aj prezentácia činnosti ICM BB, ktorú ocenili najmä banskobystrickí „nováčikovia“, nakoľko dostali odpovede na otázky, kde sa čo v meste pod Urpínom nachádza, aké podujatia môžu navštíviť, čo nájdu v našej ponuke i to, aké aktivity pripravujeme pre mladých ľudí.

O tom, že mladí ľudia majú o dobrovoľníctvo záujem, svedčí aj účasť 21 mladých ľudí na štvrtkovom workshope, ktorý ICM BB organizovalo pod názvom „Dobrovoľník a dobrovoľníctvo v SR a v zahraničí“. Okrem dobrovoľníčenia v SR, v meste Banská Bystrica, či priamo v ICM BB, sa účastníci dozvedeli aj o Európskej dobrovoľníckej službe, čo mnohých veľmi zaujalo, preto záver workshopu patril dlhej diskusii.

Sme radi, že existujú takéto podujatia a aj touto cestou sa chceme poďakovať Centru dobrovoľníctva v Banskej Bystrici a samozrejme všetkým tým, bez ktorých by takáto akcia nemala zmysel – dobrovoľníkom.

Aktivity ICM BB sú financované z dotácie MŠVVaŠ SR a Mesta Banská Bystrica.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM