Peter Dóža Udalosti

V Lučenci sme zažili niečo nevídané !

Ľudia, ktorí mali niečo nadbytočné, niečo čo nepotrebovali, sa za pomoci OZ YOUNG FOLKS LC rozhodli zorganizovať neobyčajnú akciu.

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci sme zažili niečo nevídané !
Foto: Jaroslav Dodok

30. novembra sa od 9:00 hod. do 15:00 hod v Divadle B. S. Timravy v Lučenci, konala akcia z názvom Zóna bez peňazí.

Nešlo o prezentáciu hrncov, matracov či o niečo podobné. Tu sa konalo dobro.

Každá domácnosť má doma nejaké veci, predmety, ktoré nedokáže využiť, sú nadbytočné, či jednoducho zaberajú miesto. Lenže prečo ich nechať zapadať prachom či ich vyhodiť.

Prečo ich nedarovať ? Ľudia už zabúdajú len tak darovať pre radosť ? Nie ! Zóna bez peňazí je práve o darovaní. Hocikto mohol prísť, prispieť svojou „nepotrebnou“ vecou, ktorú niekto iný môže naplno využiť. A nie nemusel obísť naprázdno. Ak sa dotyčnému niečo zapáčilo pokojne si mohol ktorú tú vec aj sám vziať.

Zóna bez peňazí sa koná v jeden deň v niekoľkých mestách Slovenska. Sme si istí, že takéto podujatie na jednej strane poteší a na strane druhej pomôže. Veď prečo nepomôcť, ak máme možnosť. Čo ak sa aj vás stane niečo zlé a budete potrebovať pomoc. Určite by ste ju uvítali.

Panovala výborná atmosféra. Premleli sa húfy ľudí, odhadom tak 50 celkovo. No striedali sa ako na hokejovom zápase. Nikdy nebolo plno. Takmer každý vyjadril obdiv a pochválil túto myšlienku. Najkrajšie pocity boli ,keď ľudia prišli a osobne ti podali ruku a poďakovali, že si im a ich deťom spravil krajšie Vianoce, povedal hlavný organizátor Peter Čelko

OZ YOUNG FOLKS LC sa zapája aj do rôznych iných akcí ako napríklad každoročný Hug Day či Parking Day. Organizujú výstavy, vernisáže a koncerty. Je to jednoducho skupinka aktívnych a kreatívnych ľudí.

Zóna bez peazí
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM