Pavol Krupka Šport

V Poprade sa súťažilo v gymnastickom štvorboji

V Poprade sa v stredu 25. apríla konalo krajské kolo súťaže v gymnastickom štvorboji žiakov. Zmerali si na ňom sily žiacke družstvá, ktoré doň postúpili ako víťazi v jednotlivých okresoch. Podľa očakávaní sa na súťaži stali najúspešnejšími domáci gym

Aj v tomto roku zorganizovala okresné kolo a aktuálne aj krajské kolo v gymnastickom štvorboji Základná škola s materskou školou na Dostojevského ulici v Poprade. Tá je známa svojou gymnastickou tradíciou a úspechmi na poli športovej gymnastiky dievčat, na krajské kolo sa však prebojovali aj chlapci.

Do Popradu prišli víťazné gymnastické družstvá z okresov Sabinov a Prešov, ostatných desať okresov Prešovského kraja sa do gymnastického štvorboja nezapája. Tamojšie školy sa venujú zväčša iným športom, čo je určite istým ochudobnením športového života. Napriek tomu na krajskom kole cvičilo takmer 70 mladých gymnastov a gymnastiek.

Podľa očakávaní v dievčenskej časti súťaže zvíťazili vo všetkých kategóriách domáce gymnastky. Úpešní však boli aj chlapci, ktorí zvíťazili v dvoch z celkového počtu troch kategórií, výsledky tu však boli tesnejšie. Samozrejme, všetci víťazi postupujú na celoslovenskú súťaž, ktorá sa bude konať v Šenkviciach.

//Výsledky krajského kola v gymnastickom štvorboji si môžete pozrieť vo fotogalérii, výsledky okresného kola sa nachádzajú na stránke usporiadateľskej školy, v sekcii Šport. //

//Zdroj: /…upage.org///

KrajGymnStvorboj
26
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM