Jaroslav Dodok Od Vás

VIDEO: Dvaja mladíci zachytili nádherné padajúce hviezdy!

Jedinečné divadlo na oblohe v podaní padajúcich perzeidov sa podarilo na video natočiť dvom mladíkom z Banskej Štiavnice. Ako hovorí 22-ročný Martin Kopál, príležitosť natočiť takéto zábery sa človeku nenaskytne každý deň.

,,Nápad ísť fotiť perzeidy vznikol úplne spontánne. Vždy ma lákalo pozorovať „padajúce hviezdy“ no doteraz mi nejak nikdy to pozorovanie nevyšlo. Tento rok to vyzeralo na zatiahnutú oblohu, tak som sa ani nechystal ale náhodne som sa večer pozrel von, uvidel jasné hviezdy a hneď som písal kamarátovi Majovi, aby sme išli fotiť," hovorí autor videa Martin Kopál.

[link=URL prepojenia] <p><a href=„http://­vimeo.com/4742515­6“>Timelaps – Perzeidy – Banská Štiavnica</a> from <a href=„http://­vimeo.com/user11748985“­>Martin Kopal</a> on <a href=„http://­vimeo.com“>Vi­meo</a>.</p>[/lin­k] //,,Pobalili sme teda techniku a vyrazili na „lov“. Strávili sme vonku asi 4 hodiny a výsledné video sa skladá z približne 800 fotiek. Bol to pre nás veľký zážitok. Ani sme nepočítali, koľko perzeidov sme za tú dobu videli – nádherné nebeské divadlo. Teší nás, že sa môžeme s týmto dielkom podeliť aj s Vami, " //s úsmevom na tvári doplnil Martin.

Video+Foto: Martin Kopál – Fourstudio Marián Holub – HMphoto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM