Jaroslav Dodok Univerzity

Video o Paneurópskej vysokej škole vo finále medzinárodnej súťaže

Dielo študentov Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy, Romana Doležala, Michala Mikušku a Juraja Adámka, predstavujúce Bratislavu a Paneurópsku vysokú školu, postúpilo do finále medzinárodnej súťaže o najlepšie prezentačné video členskej univerzity združenia Compostela Group of Universities.

Ilustračný obrázok k článku Video o Paneurópskej vysokej škole vo finále medzinárodnej súťaže
Foto: Jaroslav Dodok

Toto je Bratislava

Video má dĺžku 126 sekúnd a predstavuje postupne Bratislavu a jej dominanty a lákadlá, Paneurópsku vysokú školu, jej jednotlivé fakulty, ale tiež študenti. Samostatný priestor dostáva Mediálne centrum Fakulty masmédií PEVŠ, ktoré sa významne na tvorbe videa podieľalo. Video ponúka pohľady do jeho pracovní – zvukových a obrazových nahrávacích štúdií, strižne, réžie, či do špičkovo zariadenej miestnosti na počítačovú grafickú tvorbu.

Víťazný tím z FM PEVŠ je trojčlenný – Roman Doležal (réžia, strih, kamera), Michal Mikuška (zvuk, kamera, strih, réžia) a Juraj Adámek (kamera, logistika).

„Video sme pripravovali týždeň. Nakrúcanie bolo veľmi náročné vzhľadom na zimné obdobie a nepriaznivé počasie. Charakteristickým prvkom videa je impulzívna a pomerne jednoduchá hudba, ktorá mu dáva dynamiku. Video je natočené a nastrihané do podoby traileru, je postavené rýchlych dynamických záberoch a prestrihoch,“ vyjadril sa jeden z lídrov projektu Roman Doležal.

Rozhodne sa vo finále

Porota súťaže prebiehajúcej od októbra 2012 do mája 2013 bude hodnotiť najmä originalitu prác. Video Paneurópskej vysokej školy vzišlo z internej súťaže študentov Paneurópskej vysokej školy, do ktorej sa zapojilo sedem tvorivých tímov.

„Compostela Video Contest je výnimočnou príležitosťou pre študentov PEVŠ prejaviť svoju kreatívnu tvorbu v medzinárodnom porovnaní. Osobitne potešiteľné je, že sa víťaz školského kola súťaže zapája do medzinárodnej súťaže hneď v prvom roku členstva školy v Compostela Group of Universities. Domnievame sa, že prezentačné video našich študentov nemusí byť bez šancí ani v medzinárodnom kole súťaže,“ povedal riaditeľ odboru medzinárodných vzťahov PEVŠ JUDr. Slavomír Rudenko.

Video o Paneurópskej vysokej škole vo finále medzinárodnej súťaže
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM