Jaroslav Dodok Od Vás

Víťazi súťaže Študentská osobnosť Slovenska si prevzali ceny

Jedenásť talentovaných a výnimočných mladých ľudí si včera prevzalo prestížne ocenenie Študentská osobnosť Slovenska. Projekt Študentská osobnosť Slovenska je národná súťaž študentov 1., 2.a 3. stupňa vysokoškolského štúdia.

Ilustračný obrázok k článku Víťazi súťaže Študentská osobnosť Slovenska si prevzali ceny
Foto: Jaroslav Dodok

Za školský rok 2011/2012 bolo do ôsmeho ročníka súťaže nominovaných 83 študentov vysokých škôl a vedeckých pracovísk. Projekt je realizovaný pod záštitou J.E. Ivana Gašparoviča – prezidenta SR. Hlavným organizátorom projektu je Junior Chamber International – Slovakia, generálnym partnerom pre školský rok 2011/2012 je tradične spoločnosť Skanska SK a.s.

„Naša spoločnosť si je vedomá potenciálu, ktorý títo študenti v sebe majú a veríme že ich úsilie, cieľavedomosť, zodpovednosť a vytrvalosť, tak ako boli ocenené dnes, im i naďalej budú pomáhať v ich pracovnom živote na ceste k úspešnej kariére,“ povedala Magdaléna Dobišová, generálna riaditeľka Skanska Sk a.s.

Projekt sa uskutočňuje pod záštitou J.E. Ivana Gašparoviča – prezidenta SR, s podporou Slovenskej rektorskej konferencie a pod odbornou garanciou Slovenskej akadémie vied. Cieľom je vyzdvihnúť a predstaviť širokej verejnosti študentov 1., 2. alebo 3. stupňa vysokoškolského štúdia, ktorí sú nielen výbornými študentami, ale sú v niečom výnimoční – napr. víťazi študentských odborných súťaží, doktorandi s významnými vedecko-výskumnými výsledkami, ale i úspešní umelci či športovci.

V ôsmom ročníku podujatia bolo vyhlásených 11 kategórií podľa jednotlivých študijných smerov. Predstavitelia fakúlt a riaditelia vedeckých pracovísk nominovali na ocenenie celkovo 83 študentov. V každej kategórii nezávislá odborná komisia vybrala víťazov, ktorí získali vecné ceny a finančnú odmenu.

„V tomto roku prebieha už ôsmy ročník súťaže a opäť sme prijali množstvo nominácií, čo nás teší a zároveň utvrdzuje v hlavnej myšlienke tohto projektu, že i v našej krajine je mnoho talentovaných mladých ľudí – študentov, ktorí majú potenciál a ktorí si zaslúžia našu podporu a pozornosť,“ vyjadril sa Marián Meško, predseda Junior Chamber International – Slovakia.

Top študentskou osobnosťou 2011/2012 sa stala a cenu Prezidenta SR si prevzala Marína Cihová z Ústavu experimentálnej onkológie SAV v Bratislave, víťazka kategórie Lekárske vedy, farmácia. Ocenenie získala za vedecký prínos v oblasti výskumu mezenchýmových kmeňových buniek a možností ich uplatnenia v protinádorovej liečbe.

Víťazi jednotlivých kategórií Študentská osobnosť Slovenska pre školský rok 2011/2012

1) Elektrotechnika, priemyselné technológie Ing. Pavol Kunzo – Elektrotechnický ústav SAV v Bratislave

2) Hutníctvo, strojárstvo, energetika Ing. Ivan Brezáni, PhD. – Fakulta BERG TU v Košiciach

3) Informatika a matematicko-fyzikálne vedy RNDr. Matúš Dirbák – Fakulta prírodných vied UMB v Banskej Bystrici

4) Lekárske vedy, farmácia Mgr. Marína Cihová – Ústav experimentálnej onkológie SAV v Bratislave

5) Prírodné vedy, chémia Mgr. Matúš Hyžný – Prírodovedecká fakulta UK v Bratislave

6) Stavebníctvo, architektúra Ing. Arch. Michal Ganobjak – Fakulta architektúry STU v Bratislave

7) Poľnohospodárstvo, lesníctvo, drevárstvo Ing. Lukáš Hleba – Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre

8) Právo,filozofia, politológia, sociológia Bc. Jaroslav Čollák – Právnická fakulta UPJŠ v Košiciach

9) Kultúra a umenie Bc. Jakub Viktorín – Filmová a televízna fakulta VŠMU v Bratislave

10) Ekonómia Ing. Mária Vojtková, MA. – Národohospodárska fakulta EU v Bratislave

11) Šport Mgr. Danka Barteková – Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov UMB v Banskej Bystrici

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM