Kornel Kubík Univerzity

Výnimočná výučba moderovania: Študenti vyspovedali známe tváre z televízií

Známy moderátor spravodajstva Ľubomír Bajaník a moderátorka športu Jana Hospodárová zavítali na pôdu Univerzity Komenského. Študenti žurnalistiky si mohli vyskúšať vyspovedať známe tváre.

Ilustračný obrázok k článku Výnimočná výučba moderovania: Študenti vyspovedali známe tváre z televízií
Zdroj: TASR

V rámci predmetu moderovanie mali prváci možnosť vyskúšať si novinárčinu v praxi so známymi mediálnymi osobnosťami. Počas marca najprv kládli otázky moderátorovi RTVS Ľubomírovi Bajaníkovi a o týždeň neskôr moderátorke Športových novín v televízii Markíza Jane Hospodárovej.

Študentom žurnalistiky moderátori spestrili vyučovanie a poskytli aj užitočné informácie z mediálneho sveta. Mladí žurnalisti kládli hosťom široké spektrum otázok. Viedli si však dobre, čo uviedol i Ľ. Bajaník, ktorý na záver uviedol, že sa pod ťarchou otázok trocha zapotil.

Padali typickejšie otázky, napríklad: „Ako sa vám pozdáva spravodajstvo RTVS?“ alebo „Čo vám vaša práca priniesla, ktoré možnosti si najviac ceníte?“. Ale aj netradičnejšie: „Čo by vás prinútilo opustiť vašu prácu?“ či „Keďže ste študovali históriu, ak by ste mali možnosť zmeniť nejakú historickú udalosť, ktorá by to bola?“

Jana Hospodárová prijala pozvanie, aby umožnila budúcim novinárom vyskúšať si interview. Študenti sa od nej dozvedeli aj to, ako vyzerá jej bežný deň v Markíze. Taktiež, aký je jej prístup k bulváru. Keďže je športovou moderátorkou, nesmela chýbať otázka na jej obľúbený šport. Nakoniec prezradila aj svoje životné krédo: „Keď nejde o život, tak nejde o nič.“

Student24/Monika Kusendová
Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM