Jaroslav Dodok Rôzne

Vysokoškoláci sa stretli s riaditeľmi

Študenti vysokých škôl a úspešní manažéri boli v uplynulom týždni hosťami Mentor Network Programu, ktorý vytvoril pre 40 študentov Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Technickej univerzity v Košiciach, Vysokej školy bezpečnostného manažérst

„Cieľom Mentor Network Programu je poskytnúť študentom príležitosť kariérneho mentoringu a poradenstva zástupcami podnikateľského sektora – najlepších generálnych riaditeľov a manažérov – pôsobiacich na slovenskom trhu,“ uviedol pre TASR riaditeľ košickej pobočky Americkej obchodnej komory (AmCham) Rastislav Puchala. Prvotná koncepcia Mentor Network Programu pochádza z Regional Business Council v St. Louis štátu Missouri, kde funguje mentoring program pre študentov vysokých škôl.

// „Program je štruktúrovaný do troch etáp. Prvú fázu predstavuje skúšobné stretnutie, počas ktorého študenti získavajú základné informácie o priebehu programu a jeho nasledujúcich etapách. Sú oboznámení s očakávaniami programu, ako aj čo sa od nich samotných očakáva. Študenti sú vedení k bližšiemu štúdiu informácií o participujúcich firmách a k príprave určitých tém a otázok na diskusiu počas recepcie,“// doplnil Puchala.

Spresnil ďalej, že v druhej fáze programu je samotná recepcia, kde sa študenti z vybraných vysokých škôl stretávajú s top manažérmi. „Spoločenská atmosféra tejto akcie vedie študentov k tomu, aby diskutovali s prítomnými podnikateľmi a manažérmi o rôznych aspektoch profesionálneho života súvisiacich so vzdelaním, prácou, manažmentom či riadením spoločnosti,“ dodal. Študenti si následne vyberajú mentora, s ktorým by sa chceli stretnúť počas osobných konzultácií v pracovnom prostredí daného mentora.

Tretia fáza programu je zameraná na osobné stretnutie s manažérom a študentom. Členská spoločnosť AmChamu poskytne vybranému študentovi aspoň jedno stretnutie v priebehu semestra, vďaka ktorému študent môže získať bližší prehľad o spoločnosti a jej fungovaní, ako aj rady v otázkach súvisiacich s profesionálnym životom. Každý študent je zodpovedný za nadviazanie prvého kontaktu.
Mentoring program má prínos pre všetkých zúčastnených.

// „Študenti získajú náhľad do skúseností vedúcich osobností podnikateľského sveta, školy môžu pridať na svojej reputácií ponukou špeciálneho programu pre svojich najlepších a podnikateľská komunita získava prístup k najlepším talentom vstupujúcim do pracovného procesu,“// uzavrel Puchala.

Zdroj: TASR Ilustračné foto: Šus

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM