Jaroslav Dodok Ostatné

Vznikne v Bratislave tradícia Mníchovského Októberfestu?

Hviezdoslavovo námestie v Bratislave sa na jeden deň premenilo na pivný raj. V piatok 28. septembra sa konal prvý ročník Staromestského Beerfestu. V ponuke bolo až 30 druhov piva zo Slovenska, Česka, Holandska a Nemecka.

Podujatie oficiálne otvorila starostka mestskej časti Bratislava – Staré mesto Táňa Rosová symbolickým obnovením „várečného práva“, ktoré v minulosti povoľovalo varenie piva. Pre návštevníkov bol počas festivalu pripravený bohatý program. Vďaka súťažiam a pivným kolám – tombolám mohli získať zaujímavé pivné ceny.

Okrem toho sa predstavila kapela Starmania so známou speváčkou Barborou Balúchovou. DJ Selecta Aristocrat predviedol zaujímavú hudobnú kombináciu so Samuelom Šimekom. Ten jeho hudobný set sprevádzal hrou na trubke. Festival ozvláštnila aj bubnová šou Campana Batucada a vystúpenie mažoretiek ISIS.

Pivo sa pilo aj jedlo Hlavnú úlohu po celý čas hralo pivo. Priestor na prezentáciu dostalo spolu 10 pivovarov. S výrobou, prípravou a rôznymi technikami čapovania ľudí oboznámili odborníci z pivnej branže. K pivu samozrejme patrí aj dobré jedlo. A čo sa k nemu hodí lepšie ako pivný guláš? Pochutnať si návštevníci mohli napríklad aj na pečenom bravčovom stehne alebo domácich pagáčoch. Na festivale vznikol rekord, prišli aj zahraniční turisti

Podvečer bol na programe pokus o slovenský rekord. Cieľom bol rekordný spoločný prípitok.** Vďaka 61 druhom piva**, ktoré boli použité pri prípitku bol tento pokus úspešný. Vypiť si pivo a zabaviť sa prišli nielen Slováci, ale aj návštevníci z Anglicka a Talianska.

Student24/Matej Dugovič foto: Matej Dugovič

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM