Michala Halásová Šport

World Challenge Day aj v Prešov: Zapojte sa svojim telom aj vy!

Po roku sa mesto Prešov opäť zapojí do Medzinárodného vyzývacieho dňa World Challenge Day 2013. Cieľom tohto projektu je spojiť čo najviac obyvateľov bez rozdielu veku do akejkoľvek fyzickej aktivity, ktorá musí trvať minimálne 15 minút.

Ilustračný obrázok k článku World  Challenge Day aj v Prešov: Zapojte sa svojim telom aj vy!
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavnou myšlienkou podujatia je zapojenie čo najväčšieho počtu obyvateľov mesta do pohybových aktivít počas jedného dňa. Týmto dňom bude streda 29. mája. Podujatie je určené pre všetky vekové kategórie a za pohybovú aktivitu sa považujú nielen športové a pohybové disciplíny ale akákoľvek fyzická aktivita, ktorá zvýši tepovu frekvenciu srdca po dobu minimálne 15 minút nepretržite.

O víťazovi rozhodne percentuálny podiel aktívnych účastníkov podujatia z celkového počtu obyvateľov mesta. „Vyzývame preto materské, základné a stredné školy a školské zariadenia, športové kluby, občianske združenie, inštitúcie štátnej a verejnej správy na území mesta Prešov, firmy ale aj rodiny či jednotlivcov, aby sa zapojili 15 minútovou fyzickou aktivitou a podporili nielen mesto Prešov v tomto súperení ale predovšetkým svoje zdravie,“ povedala k akcii hovorkyňa radnice Jana Jurčišinová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM