Jaroslav Dodok Ostatné

Za vašu pomoc sa Liga proti rakovine poďakovala koncertom

V piatok trinásteho sa na celom Slovensku do Dňa narcisov zapojilo viac ako 16 tisíc dobrovoľníkov. Prevažne mladí ľudia zbierali na ulici od ľudí finančné príspevky, ktorými prispeli na boj proti rakovine.

Podľa neoficiálnych výsledkov sa v Bratislave za jeden deň vyzbieralo 202 200, 31 eur. //„Vzhľadom na náročnosť sčítania a overovania údajov bude presný a oficiálny výsledok známy približne v polovici budúceho týždňa a výsledok zbierky za celé Slovensko cca do mesiaca odo dňa jej konania, //" informovala školský servis TASR PR manažérka Ligy proti rakovine SR Martina Myjavcová – Slušná

Každý, kto mal v piatok na sebe pripnutý žltý narcis, tak podporil jedinú finančnú zbierku Ligy proti rakovine, z ktorej môže LPR podporovať onkologických pacientov a ich rodiny. Za vašu pomoc a podporu poďakovali známi slovenskí speváci počas piatkového Koncertu vďaky na Námestí SNP v Bratislave, ktorý zorganizovala LGR.

[blockquote] „Týmto koncertom sme chceli poďakovať všetkým dobrovoľníkom, sponzorom, podporovateľom za to, že nás dlhoročne podporujú. Ide o tretí ročník a všetci umelci prijali našu ponuku bez nároku na honorár,“ hovorí Eva Kováčová z Ligy proti rakovine (LGR). [/blockquote]

Poslanie Koncertu vďaky, ako ho sami organizátori nazvali, bolo jediné. Poďakovať všetkým tým, ktorí nejakým spôsobom prispeli na boj proti rakovine. Na pódiu vystúpili speváci slovenského i českého hudobného neba ako Pavol Hammel, Beáta Dubasová, Robo Grigorov či La Gioia. Svoje hity prišiel zaspievať aj Robo Opatovský, ktorému pred polrokom na rakovinu zomrela babička.

// „Ja si myslím, že je našou povinnosťou, aby sme podporovali takéto veci,“// povedal Opatovský, podľa ktorého by ľudia nemali dať skontrolovať raz za dva roky len svoje auto, ale i svoje telo.

Poďakovať prišiel i Martin Harich.// „Pre mňa, ako muzikanta, je krásny pocit, keď môžem tým, čo milujem, podporiť niečo dobré,“// hovorí spevák. Martin počas svojej polhodiny na pódiu zaspieval a zahral svoje tri single a niekoľko prebratých skladieb. Rakovinu vzala sestru dedka i speváčke Monike Bagárovej, ktorá tiež tento deň podporila svojim vystúpením.

Symbol zbierky, žltý narcis, rozdávali i herci Braňo Deák, Marek Majeský či František Kovár, známi zo seriálov Ordinácia v ružovej záhrade či Druhý dych.// „Obdivujem každého človeka, ktorý si niečím takým, ako je rakovina prešiel,“ hovorí herečka Milena Minichová. Veľký strach z rakoviny má i Karin Haydu. „Rakovina sa objavila i v našej rodine, preto každý druhý rok navštevujem vyšetrenia,“// netají Haydu.

Liga proti rakovine vynaložila na zorganizovanie piatkového ďakovného koncertu len minimálne náklady. Väčšinu nákladov uhradili partneri koncertu. Piatok trinásteho nebol pre zbierku čiernym dňom. Neznámy darca venoval Lige proti rakovine na boj proti zákernej chorobe zlatú brašnu v tvare narcisu zdobeného 192 diamantmi. Pre verejnosť bude vystavený počas tohtoročného bratislavského autosalónu v dňoch od 17. do 22. apríla.

Zdroj: TASR Foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM