Jaroslav Dodok Šport

Začína futbalová Liga majstrov, šlágrom bude zápas v Madride

V utorok sa hrajú prvé zápasy skupinovej fázy Ligy majstrov. Tréner Realu Madrid José Mourinho sa bojí o svoj tím. "Biely balet" privíta na svojom štadióne Manchester City.

Utorňajšími ôsmimi zápasmi sa začne skupinová fáza najprestížnejšej európskej klubovej súťaže vo futbale – Liga majstrov 2012/2013. Hneď úvodný hrací deň ponúkne priaznivcom šláger v podobe konfrontácie anglického a španielskeho šampióna.

V dueli D-skupiny na Štadióne Santiaga Bernabéua nastúpi Real Madrid proti Manchestru City.

Realu sa nedarí „Biely balet“ nemá práve oslnivú formu, v Primera División má po štyroch kolách na konte len štyri body, okupuje jedenástu pozíciu a bol to preň najhorší vstup do ligovej sezóny za ostatných desať rokov.

Po zisku ligového titulu v uplynulej sezóne chcú zverenci Josého Mourinha dokázať, že je v ich silách triumfovať aj v kontinentálnom pohári číslo jeden. V minulej sezóne sa dostali v LM do semifinále.

„Trochu sa bojím o môj tím. Znepokojuje ma fakt, že od začiatku sezóny sme hrali dobre len v jednom stretnutí – v Španielskom superpohári. Trochu sa nám darilo proti Valencii a Granade, ale to je všetko. Moji zverenci zatiaľ neukázali, čo je v nich,“ vyhlásil portugalský kouč 32-násobného španielskeho šampióna Mourinho.

„Citizens“ ešte neprehrali Ešte väčší hlad po úspechoch majú hráči Manchestru City. Tí sa v uplynulej sezóne pri premiérovej účasti „The Citizens“ v hlavnej fáze ligy šampiónov nedostali zo skupiny.

Zverenci Roberta Manciniho v tomto ligovom ročníku ešte neprehrali, na konte majú dve víťazstvá a dve prehry a v tabuľke Premier League 2012/2013 sú na štvrtej priečke.

V sobotňajšej generálke na vystúpenie v španielskej metropole remizovali na pôde Stoke City 1:1, pričom ich jediný gól dala posila z Benficy Lisabon – Javi García, teda hráč, ktorý začínal profesionálnu kariéru práve na San Bernabéu.

student24/webnoviny foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM