Lucia Lauková Kultúra

Zaujímave podujatie na UKF v Nitre: Začali sa Dni hispánskej kultúry

Podujatie zamerané na spoznávanie nielen Španielskej kultúry, hostí UKF v Nitre. V rámci festivalu sa predstavia aj hostia zo španielsky hovoriacich krajín.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímave podujatie na UKF v Nitre: Začali sa Dni hispánskej kultúry
Zdroj: TASR

Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitra sa začali Dni hispánskej kultúry, ktoré každoročne organizuje Katedra romanistiky. Ako pripomínajú organizátori podujatia, ich hlavným cieľom je prezentovať kultúru Španielska i hispanofónnych krajín Latinskej Ameriky prostredníctvom prednášok, seminárov a workshopov zaujímavých hostí zo španielsky hovoriacich krajín i zo Slovenska.

Podujatie trvá 3 dni

Trojdňové podujatie otvorila séria prednášok, na programe bola aj vernisáž fotografií Jána Knapíka, premietanie filmu Vivir es fácil con los ojos cerrados i beseda na tému Šesťdesiate roky v Španielsku: sloboda, ktorá neprichádza. V priebehu ďalších dní ponúkne festival viaceré prednášky o dejinách a kultúre Španielska, rôzne tvorivé dielne a kultúrne podujatia zamerané na divadlo, literatúru, ale i tanec či gastronómiu.

Koná sa už 8. ročník

V poradí ôsmy ročník Dní hispánskej kultúry je aj tento rok organizovaný v rámci spolupráce UKF s Veľvyslanectvom Španielskeho kráľovstva na Slovensku, bilingválnou slovensko-španielskou sekciou Ramóna y Cajala na Gymnáziu Párovská v Nitre, Nitrianskou galériou a Nitrianskym informačným systémom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM