Šport

Bežecký sviatok sa blíži: Lákadlom Rajeckého maratónu aj Matej Tóth

Športová akcia s vyše tridsaťročnou tradíciou opäť priláka do Rajca množstvo návštevníkov. Čítajte, čo nás tento rok čaká.

Ilustračný obrázok k článku Bežecký sviatok sa blíži: Lákadlom Rajeckého maratónu aj Matej Tóth
1
Galéria
Zdroj: TASR

Stretnúť Mateja Tótha, zažiť ako bežec či fanúšik atmosféru maratónu alebo polmaratónu, zdolať v tíme štafetu, vyhrať tombolu a večer sa vyskákať na Horkýže Slíže či Smolu a Hrušky… To všetko môžete zažiť v jediný deň, na 35. ročníku Rajeckého maratónu v sobotu 11. augusta.

Vyberte, na čo si trúfate

Organizátor populárnej športovej akcie Maratón klub Rajec avizuje bohatý program. Do Rajca počas druhej augustovej soboty pravidelne prúdi veľké množstvo ľudí a organizátori očakávajú, že inak tomu nebude ani tento rok.

Každý behuchtivý pretekár má na výber tradičný maratón vedúci z Rajca do Čičmian a späť, stále populárnejší polmaratón otáčajúci sa v Rajeckej Lesnej, korčuliari môžu zabojovať na polmaratónskej trati a novinkou, ktorá si získava čoraz väčšiu pozornosť, je polmaratónska štafeta určená pre všetkých, ktorí si netrúfnu bežať 21 km sami, no v 2–4 člennom tíme prejavia svoju bojovnosť a zažijú tak úžasnú atmosféru, ktorú prináša tretí najväčší maratón na Slovensku.

Poobedie a večer bude patriť bohatému výberu kapiel, ktorých vrcholom bude Smola a hrušky a skákačka na Horkýže Slíže.

Tvárou akcie Matej Tóth

Zbystriť by mali tiež všetci fanúšikovia najlepšieho slovenského rýchlochodca Mateja Tótha. Tohtoročnou tvárou Rajeckého maratónu je totiž práve tento úžasný človek, neúnavný vytrvalec, majster sveta a olympijský víťaz v chôdzi na 50km. Matej príde do Rajca a slávnostne odštartuje všetky športové disciplíny. Bude mať tiež autogramiádu, kde sa s každým rád stretne.

Matej sa ale nebude len fotiť s fanúšikmi a sám si zašportuje. Odbehne všetky detské behy spolu s malými ratolesťami. Ak teda túžite, aby práve vaše dieťa bežalo s najlepším slovenským atlétom a veľkým bežeckým vzorom, nemali by ste váhať a prihlásiť ho.

Online registrácia na www.rajeckymaraton.sk je totiž stále možná pre všetky disciplíny, a to až do 9. augusta. Deň pred podujatím sa ešte stále budú môcť pretekári prihlásiť, ale už len osobne v priestoroch prezentácie. Tento čas praje hlavne stávkam kamarátov, firmám a rodinám, ktoré si chcú naplno užiť atmosféru Rajeckého maratónu, poskladajú 2–4 členné tímy a vybehnú na polmaratónsku trať. A deti sa takisto nebudú nudiť – stačí ich prihlásiť na jeden z hobby behov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM