Jaroslav Dodok Ostatné

Buď aktívnym občanom, kričala Rimavská Sobota

Určite poznáte stereotyp mladého študenta, ktorý celé dni vysedáva pred počítačom a namiesto vytvárania určitých spoločenských hodnôt len konzumuje to, čo spoločnosť vytvorila. Konzumný spôsob života je asi najväčším problémom mladých ľudí nielen na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Buď aktívnym občanom, kričala Rimavská Sobota
Foto: Jaroslav Dodok

Z iniciatívy Veľvyslanectva mládeže Slovenskej Republiky sa v priestoroch Obchodnej Akadémie – KA Rimavská Sobota uskutočnil neformálny seminár „Byť či nebyť občanom“. Podujatie bolo zamerané na princípy vytvárania hodnôt pre spoločnosť a na aktívne sa zúčastňovanie na verejnom živote, ale i zvýšenie schopností dynamicky riešiť problémy, prezentovať sa a argumentovať.

„Z posledných prieskumov vyplývajú informácie, ktoré nám utvrdzujú dobrú teoretickú pripravenosť našich absolventov, ale v oblasti pripravenia sa do praxe a to konkrétne riešenia problémov, schopnosti predať sa na trhu práce, argumentácie, základov psychológie sú vedomosti mladých ľudí vysoko nedostačujúce.“ povedal Daniel Csúr – Prezident Veľvyslanectva mládeže Slovenskej Republiky.

Študenti si vypočuli prednášky, ktoré sa týkajú motivácie na tému ako byť aktívnymi v spoločnosti a robiť niečo pre svoju komunitu a prebiehali i aktivity, kde si mladí ľudia reálne mohli vyskúšať to, ako argumentovať, ako presvedčiť ľudí v rôznych situáciách. Predmetom prednášok bola i improvizácia či základy psychológie.

student24/Daniel Csúr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM