Čakáte návštevu? S týmito chlebíčkami sa stanete kráľom hostiteľov!

Chlebíčky sú proste klasika. Skúste ale malé vylepšenie a uvidíte, že zmiznú zo stola, ani sa nenazdáte.

Slávka Habrmanová/food blogerka
Ilustračný obrázok k článku Čakáte návštevu? S týmito chlebíčkami sa stanete kráľom hostiteľov!

Ak sa vám niekedy zdá, že klasické chlebíčky sú niečo, čo by bolo treba vylepšiť, ozvláštniť, prípadne dodať im slávnostnejší tón, skúste sa pohrať s lístkovým cestom. Určite vám pri príprave radi pomôžu aj vaše deti.

Vtip je v tom, že namiesto klasického chleba alebo veky použite lístkové cesto, ktoré si povykrajujete v rôznych tvaroch a jednoducho upečiete. A už len vrstvíte tým, čo máte radi. Pokojne môžete využiť aj ako zaujímavejšiu a chutnú desiatu alebo slávnostnejšie raňajky.

Viac menej slávnostné chlebíčky

Potrebujeme:

  • K- Classic lístkové cesto mrazené – 450 gramov,
  • maslo,
  • ľadový šalát alebo iný listový šalát,
  • šunku (asi 300 g),
  • 3–4 vajíčka,
  • 200 g tvrdého syra,
  • 1 kápiu alt. niečo iné na ozdobu.

Postup:

Lístkové cesto nechajte rozmraziť. Rozvaľte ho na pomúčenej doske na jeden súvislý plát, hrubý asi 0,5 cm; môžete jemne osoliť. Povykrajujte si na suchý plech rôzne tvary, netreba ho zvlášť nijak mastiť ani vysypávať múkou, lístkové cesto má tuku dosť.

Pečte prudko na 220 stupňov Celzia asi 15 minúť, kým nie je krásne zlatisté. Pozor, pri dobe pečenia záleží, ako hrubé cesto ste si rozvaľkali, takže treba sledovať rúru.

Nechajte miernie vychladnúť, natrite maslom a už vrstvíte, čo máte radi: ľadový šalát, šunku, plátok vajíčka, nastrúhať syr na vrch.

Náš tip: Na ozdobu krásne ladí plátok kápie, ale odvážnejším odporúčam dať malý filet ančovičky, skvelo doplní celkovú chuť, no rybí pôvod vás nebude iritovať.

Pre všetky potrebné ingrediencie na májové piknikovanie či varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.

Foto: Ilustračné

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes24.sk