Jaroslav Dodok Životný štýl

Dvanásťročný klavirista ohuruje talentom aj dobrým srdcom

Americký školák trávi každý piatok v nemocničnej aule, kde svojím talentom spríjemňuje chvíle chorým pacientom aj ich návštevníkom.

Ilustračný obrázok k článku Dvanásťročný klavirista ohuruje talentom aj dobrým srdcom
Foto: Jaroslav Dodok

Kým väčšina detí v jeho veku presedí hodiny za počítačom alebo behá po vonku, Noah Waddell radšej trávi čas v nemocnici. Sterilizované prostredie chlapcovi, ktorý je zdravý ako buk, neprekáža. Dvanásťročný Noah tu pravidelne hráva pacientom na klavíri, aby im spríjemnil pobyt v lekárskom prostredí a pomohol im odreagovať sa.

Nápad hrať pre pacientov pochádzal z Noahovej hlavy. „Počas návštevy kamaráta v nemocnici zbadal klavír a spýtal sa ma: ´Oci, môžem na ňom zahrať?´“ spomína Noahov otec Barry. Personál súhlasil a chlapec, ktorý ledva dočiahol na pedále, sa pustil do hry. „Všetci očakávali jednoduchú detskú pieseň,“ smeje sa Barry, ktorý sledoval reakcie ľudí. Noah totiž vzápätí všetkých prekvapil dokonalými symfóniami od Beethowena a Chopina.

Dieťa údajne nemuzikálnych rodičov hrá na klavíri už štyri roky. Hoci rodák z Floridy rád hrá basketbal a športuje, v hraní na klavír sa našiel. Už vyše roka sa pravidelne vracia do nemocnice, kde v rámci programu Arts in Healthcare pacientom bez nároku na odmenu hrá na klavíri.

Dvanásťročný klavirista ohuruje talentom aj dobrým srdcom
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM