Jaroslav Dodok Univerzity

Ekonomická univerzita v Bratislave spustí projekt virtuálnej poisťovne

Študenti Ekonomickej univerzity (EU) v Bratislave budú mať možnosť získať praktické skúsenosti v oblasti poisťovníctva ešte počas štúdia. Stane sa tak prostredníctvom projektu virtuálnej poisťovne, ktorý univerzita pripravuje v rámci inžinierskeho št

Projekt má prepojiť vzdelávanie s praxou, čiže umožniť odborníkom z oblasti poisťovníctva podieľať sa na pedagogickom procese. Výrazným spôsobom tak majú ovplyvniť prípravu budúcich absolventov študijného programu poisťovníctvo.

[blockquote]Podľa rektora EU v Bratislave Rudolfa Siváka cieľom programu je to, aby študenti 4. a 5. ročníka reálne zvládali všetky procesy, ktoré sa v poisťovni odohrávajú. „Sľubujeme si od toho to, že študenti budú pripravení tak, aby po skončení štúdia zvládli všetky činnosti v poisťovni,“ povedal na dnešnej tlačovej konferencii Sivák.[/blockquote]

Pripravovaný projekt virtuálnej poisťovne, ktorý plánuje EU spustiť od septembra tohto roka, sa skladá z dvoch častí. Jedna z nich pozostáva z teoretickej prípravy študentov a druhá časť z praktickej, v rámci ktorej budú poslucháči vykonávať jednotlivé aktivity poisťovne.

Univerzita plánuje pre tento účel zriadiť špeciálnu učebňu, ktorá bude vybavená počítačmi so špecializovaným softvérom. Na ňom sa budú študenti zoznamovať so všetkými činnosťami, ktoré sa v reálnych poisťovacích spoločnostiach uskutočňujú.

Takmer 80 % predmetov budú zabezpečovať odborníci z praxe, čo by malo podľa Siváka štúdium ešte zatraktívniť.** „Očakávame, že sa stane atraktívnejším, a že študenti budú s radosťou chodiť na cvičenia do špeciálnej učebne,“** skonštatoval rektor.

Projekt pripravila EU v Bratislave v súčinnosti s poisťovňami, s ktorými už dlhodobo spolupracuje. Ďalšie spoločnosti plánuje EU osloviť prostredníctvom Slovenskej asociácie poisťovní (SLASPO). Na finančnom zabezpečení projektu virtuálnej poisťovne sa budú podieľať najmä poisťovne a značná časť prostriedkov bude podľa Siváka poskytnutá formou darov.

student24/tasr foto: aiesec

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM