Jaroslav Dodok Rôzne

FOTO: Deň D: iPhone 5 je v predaji, ošiaľ sa začal

Spoločnosť Apple v piatok odštartoval dlhoočakávaný predaj nových smartfónov iPhone5. A nedočkaví zákazníci opäť nocovali pred predajňami.

Ako prví sa k vysnívanej novinke dostali Austrálčania, po nich nasledovalo Japonsko a Hong-Kong. Z európskych krajín sú prvé na rade Británia, Francúzsko a Nemecko, až po nich sa k iPhonom dostanú USA a Kanada.

V druhej predajnej vlne, ktorá začne o týždeň 28. septembra, sa dočkajú už aj Slováci a prevažná väčšina ostatných európskych krajín.

Dopyt po novom iPhone 5 prekonal rekordy[/color][/si­ze]

Americká technologická spoločnosť Apple evidovala za prvých** 24 hodín viac než dva milióny objednávok** na nový telefón iPhone 5. Firma v pondelok informovala, že súčasné zásoby nepostačujú na vybavenie všetkých objednávok. Väčšinu telefónov chce napriek tomu dodať podľa plánu v piatok, hoci niektorí zákazníci sa k nim dostanú až v októbri. Rýchlosťou predaja iPhone 5 dvojnásobne prekonal svojho predchodcu, keď objednávky na model iPhone 4S za prvých 24 hodín dosiahli 1 milión kusov.

S dodávkami telefónu v USA a na hlavných európskych trhoch vrátane Francúzska, Nemecka a Veľkej Británie má Apple začať 21 septembra. V ďalších 22 krajinách sa telefón začne predávať 28. septembra.

student24/webnoviny foto: sita

iphone
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM