Kornel Kubík Udalosti

Ľudské práva rovnaké pre všetkých. O tom bol workshop pre pre stredoškolákov

V mesiaci apríl nás kalendár upozorňuje na tri významné dni: na Európsky deň akcií za práva migrantov, na Medzinárodný deň bez násilia a na Medzinárodný deň Rómov. ICM Banská Bystrica preto zorganizovalo workshop na tému „Ľudské práva s dôrazom na rasizmus a obchodovanie s ľuďmi.“

Ilustračný obrázok k článku Ľudské práva rovnaké pre všetkých. O tom bol workshop pre pre stredoškolákov
Zdroj: TASR

„Po školení, ktoré naše konzultantky absolvovali začiatkom mesiaca v Piešťanoch, sme túto tému (obchodovanie s ľuďmi) prvýkrát uviedli do praxe,“ hovorí konzultantka ICM Banská Bystrica Jana Turčanová. Workshopu sa zúčastnilo asi 40 stredoškolákov. Ako vraví Turčanová, hneď v prvých minútach zistili, že táto téma bude pre mladých ľudí veľmi atraktívna, ale aj potrebná.

„Denne sa stretávame s mladými klientmi, ktorí majú záujem pracovať v zahraničí; s mladými ľuďmi rómskeho aj nerómskeho pôvodu, ktorí trpia nedostatkom informácií a s mladými ľuďmi, ktorí sú často svedkami porušovania ľudských práv na rôznych úrovniach. Našou úlohou je nielen podávať im pravdivé a aktuálne informácie, ale najmä preventívne pôsobiť a znižovať riziká a nástrahy, o ktoré v dnešnej dobe nie je núdza,“ dodáva Turčanová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM