Monika Obrtalová Šport

Megaúspech plavcov. Z Poľska doniesli 11 medailí

Poľské mesto Olešnica bolo hostiteľom 239 pretekárov z 23 klubov na medzinárodnom plaveckom mítingu „OLEŠNICA 2012“. V novom wellness komplexe sa v 25-metrovom bazéne predstavila aj sedmička športovcov z Plaveckého oddielu KTV UMB Banská Bystrica. Sú

Mládežnícke banskobystrické plávanie znovu zanechalo v zahraničí veľmi dobrý dojem, čo mladí plavci potvrdili ziskom 2 zlatých, 2 strieborných a 7 bronzových medailí ako aj ďalšími veľmi dobrými umiestneniami.

V kategórii 12. a 13. ročných žiačok si najlepšie počínala MICHAELA MEDVEĎOVÁ, ktorá sa postavila na najvyšší stupienok dva razy a zvíťazila v disciplínach 100 m voľný spôsob a 50 m znak. Striebornú medailu si vyplávala na 50 m voľný spôsob a svoju kolekciu všetkých kovov si skompletizovala ziskom bronzovej medaile v disciplíne 200 m polohové preteky. Okrem toho získala pohár „burmistrza“ mesta Olešnica určeného pre najlepšiu plavkyňu celého podujatia v tejto vekovej kategórii.

V tejto kategórii si striebornú medailu vyplávala VIKTÓRIA KIELAROVÁ v disciplíne 100 prsia a bronzovú medailu na 50 m motýlik. Na 100 metrovej motýlkárskej trati jej stupeň víťazov unikol len tesne, keď skončila na 4.mieste a v disciplíne 50 m prsia obsadila 5.miesto.

V kategórii 14. a 15. ročných žiačok si výborne počínala JÚLIA VRBOVÁ, keď výraznými zlepšeniami svojich najlepších osobných výkonov vybojovala bronzové medaile na 50 m a 100 m prsia. Dve nepopulárne „zemiakové“ medaile získala za dve 4. miesta na 200 m polohové preteky a 200 m znak. Progresom výkonnosti príjemne prekvapila ADRIANA FEDOROVÁ, ktorá sa v disciplíne 100 m znak postavila na bronzový stupienok. V kraulových disciplínach na 50 a 100 metrov skončila hneď za stupňami víťazov na 4. miestach a piata skončila na 50 m znak.

Medzi chlapcami v kategórii 14. a 15. ročných ANDREJ BROZMAN (najlepší športovec mesta Banská Bystrica za rok 2011 v kategórii juniori/olympijské športy) sa v silnej konkurencii postavil na bronzový stupienok hneď dva razy a to „ v jeho “ kraulových disciplínach na 50 a 100 metrov. Okrem pódiových umiestnení získal ešte 4. miesto na 200 m polohové preteky a 5. miesto v disciplíne 50 m prsia. V tejto vekovej kategórii si FILIP BANSKÝ vyplával 6. miesto na 100 m prsia.

V ďalších disciplínach obsadil dva razy 9. miesto a jedno 11. miesto (všetko v najlepších osobných výkonoch). DANIEL OČENÁŠ si počínali taktiež veľmi dobre (9., 11. a dva razy 13. miesto) a ďalšími zlepšeniami svojich najlepších osobných výkonov aj on zaznamenal vzostup výkonnosti. Umiestnenia, ale hlavne solídne výkony mladých banskobystričanov vhodne zapadli do ich prípravy na júnovú mládežnícku olympiádu partnerských miest, ktorá sa uskutoční v anglickom Durhame, kde by mala ich výkonnosť kulminovať.

Zdroj: KTV UMB Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM