Jaroslav Dodok Zábava

Kapela Parting Mouth predstavila debutové CD, fanúšikovia neskrývali nadšenie

Kapela Parting Mouth sa môže už viac ako týždeň tešiť z nového prírastku v skupine. Debutový album River Bench mal premiéru v známom košickom podniku a prilákal tak nie len mladých nadšencov, ale aj Rasťa Kopinu z Nocadeň.

Ilustračný obrázok k článku Kapela Parting Mouth predstavila debutové CD, fanúšikovia neskrývali nadšenie
Foto: Jaroslav Dodok

Mladá skupina Parting Mouth z východu je známa svojím indierock štýlom. Svoj prvý album s dvanástimi skladbami obohatili aj o prvky folku a na jeho vzniku sa z veľkej časti podieľa aj Robo Geci s jeho štúdiom Catesound v Bardejove. Malbo Caffé tak prežilo ďalší skvelý večer s množstvom hudobných nadšencov, ktorých zábavu odštartovala prešovská skupina Superamigo, ktorá sa onedlho dočká svojho prvého EP.

Skvelý album, skvelý krstný otec

Zábava pokračovala vo veľkom štýle a skôr ako chlapci z Parting Mouth sfúkli sviečky na torte, Rasťo Kopina, líder skupiny Nocadeň, im ako krstný otec zaželal veľa úspechov a svoje nadšenie neskrýval ani pri pochvale hudobného vkusu chlapcov z kapely. „Je dôležité, aby ste vy, ich priatelia a nadšenci, podporovali Parting Mouth a chalanov v každej chvíli,“ prihovoril sa Rasťo aj k fanúšikom.

Najlepšie sa krstí „prikopčakom“

Len čo sa vínom z Priekopy, dedina na východe Slovenska a symbolické miesto pre členov kapely, pokrstil nový album, hudobných nástrojov sa už chopila hosťujúca kapela a za malú chvíľu sa priestor pred chlapcami zaplnil skákajúcimi a spievajúcimi mladými nadšencami. O tom, aký je to pocit, nám povedal spevák a gitarista Peter Cinkanič.„Keď ľudia spievajú naše texty dokonca v angličtine, tak je to proste bomba. Vtedy vieš, že to, čo robíš, nie je zbytočné a oplatí sa v tom pokračovať. To ako ti ľudia dodávajú energiu sa dá pocítiť najmä v kluboch, kde je menší priestor a ľudia sú v bezprostrednej blízkosti. Máme s nimi lepší kontakt a v tom momente sa cítim najlepšie a navyše robím to, čo ma baví,“ opisuje Peťo svoje pocity aj z koncertu v Malbo Caffé.

River Bench v rukách fanúšikov

O tom, že sa koncert a aj samotné skladby z nového albumu ľuďom páčili, svedčí aj fakt, že už počas koncertu mali desiatky albumov svojich nových majiteľov. Aj bubeník skupiny, Dominik Demčák, bol úprimne prekvapený a potešený z vydareného koncertu. „Som rád že prišlo toľko veľa ľudí, teším sa za feedback, dosť ľudí si album kúpilo. Album sa dá kúpiť, aj stiahnuť z internetu – za zdieľanie na Facebooku a na Twitteri. Budeme radi, ak si ho čo najviac ľudí stiahne a rozšíri sa, nechceme z toho nejaké zisky, chceme dostať hudbu k ľuďom, nič viac.“

Parting Mouth a ich koncertovanie naďalej pokračuje a už 15. marca si opäť zahrajú v Nostalgii (Humenné) a tiež 16. marca vo Flea Music Pube (Michalovce). Samozrejme, aj vy, čitatelia nášho portálu, ste srdečne pozvaní zažiť pravú atmosféru so skvelou kapelou a kvalitnou hudbou.

Na tejto stránke nájdete všetko o kapele Parting Mouth. Nájdete tam aj nový album River Bench!

Chalanom a celej kapele prajeme z redakcie veľa úspechov, vydarených koncertov a verných fanúšikov! =)

student24/ Laura Kellöová Foto: Petra Krchová

Hudobná skupina Parting Mouth predstavila svoj debutový album, fanúšikovia neskr
1
Galéria
Mladá slovenská kapela Parting Mouth predstavila svoj debutový album, fanúšikovi
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM