Stanislav Černák Udalosti

Mladí novinári v akcii: Vo Zvolene sa o Štúrovo pero bude uchádzať 91 školských časopisov

Hovormi o žurnalistike sa dnes krátko popoludní začalo vo Zvolene vyhodnotenie 19. ročníka celoslovenskej novinárskej súťaže stredoškolákov a vysokoškolákov Štúrovo pero 2013.

Ilustračný obrázok k článku Mladí novinári v akcii: Vo Zvolene sa o Štúrovo pero bude uchádzať 91 školských časopisov
Zdroj: TASR

Porota vyberala najlepších spomedzi 91 stredoškolských a siedmich vysokoškolských časopisov, ďalších 58 súťažiacich zaslalo 147 príspevkov do kategórie novinárske príspevky stredoškolákov a 17 súťažiacich so 47 príspevkami zabojuje v kategórii novinárske príspevky vysokoškolákov. Na rozborových seminároch porotcovia zhodnotia úroveň jednotlivých príspevkov, poskytnú odporučenia a rady na skvalitnenie tvorby školských časopisov a žurnalistických žánrov.

Ako uviedla Milota Torňošová, riaditeľka Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene, kde sa podujatie koná, o Cenu Nadácie Slovenskej sporiteľne, za rubriky napomáhajúce zvyšovaniu finančnej gramotnosti na stredných školách, sa navyše uchádzalo 15 stredoškolských časopisov.

Zástupcovia médií

Na vyhodnotení sa zúčastnia zástupcovia redakčných rád školských časopisov a 20 najlepších súťažiacich z kategórií novinárske príspevky stredoškolákov a vysokoškolákov. Súčasťou vyhodnotenia budú aj tlačové besedy a diskusie s významnými hosťami – zástupcami vyhlasovateľov, novinármi a redaktormi. Hosťami na tlačových besedách budú generálny riaditeľ TV Markíza Matthias Settele, šéfredaktor spravodajstva TV Markíza Tibor Mattyašovský, úspešná športovkyňa Anastasia Kuzminova, novinár Pavol Fejér a zástupkyňa šéfredaktora časopisu Trend Zuzana Petková.

Súťaž si medzi študentmi získala veľkú popularitu a každoročne sa na jej vyhodnotení zúčastňuje okolo 200 študentov. Slávnostné vyhodnotenie súťaže vyvrcholí v sobotu 26. apríla vyhlásením výsledkov a odovzdaním cien víťazom v jednotlivých kategóriách.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM