Kornel Kubík Univerzity

Na Slovensku sa koná prestížna európska prehliadka: Študenti predvedú najlepšie vedecké projekty

Mladí vedci z celej Európy sa v týchto dňoch zišli na Slovensku. Na Žilinskej univerzite sa totiž koná prestížna celoeurópska prehliadka Expo Sciences Europe (ESE) 2014. Na nej predvedú viac ako 80 najlepších študentských vedecko-technických projektov z 23 krajín starého kontinentu.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku sa koná prestížna európska prehliadka: Študenti predvedú najlepšie vedecké projekty
Foto: Jozef Legéň / Zdroj: TASR

„Už druhý raz sme dostali na základe poverenia od organizácie MILSET Europe príležitosť zorganizovať toto významné podujatie,“ uviedla Gabriela Kukolová, výkonná riaditeľka Asociácie pre mládež, vedu a techniku AMAVET združujúcej po celom Slovensku viac ako 4000 členov v 50 kluboch a 280 základných kolektívoch.

Slovensko tak môže podľa nej opäť dokázať, že je krajinou, kde kompetentní naozaj vedia, že sa oplatí podporovať vedu a techniku. Talentovaní mladí ľudia budú prezentovať výsledky dlhotrvajúcej systematickej výskumnej práce. Zúčastnené vedecké projekty si môže zblízka pozrieť 9. a 10. septembra aj široká verejnosť.

Záštitu nad prestížnym medzinárodným podujatím podporujúcim rozvoj vedy a techniky medzi mladými ľuďmi prevzal prezident SR Andrej Kiska. Na slávnostnom otváracom ceremoniáli sa v pondelok 8. septembra popoludní zúčastní minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Pellegrini.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM