Jaroslav Dodok Festivaly

Noisecut po nehode speváčky (†33): Rozlúčkový koncert...

Druhý augustový víkend sa na piešťanskom letisku uskutoční už tretí ročník festivalu Grape. Organizátori lákajú návštevníkov na špičkových interpretov. No na fanúšikov čaká aj smutná chvíľa. Po tragickej nehode speváčky Bety Majerníkovej (†33) skupin

Najväčšie festivaly práve na letisku v Pieštanoch[/si­ze][/color]

Piešťanské letisko je obľubené miesto na usporiadanie festivalov. Hodokvas sa tu konal v rokoch 2006 až 2008. Festival Topfest sa sem tento rok po prvý krát presunul. No a v neposlednej rade sa tu druhý júlový piatok odohral aj samostatný koncert rockovej legendy Guns n’Roses, ktorý bol organizovaný usporiadateľmi už spomínaného Topfest-u.

Headlinernom je kapela Morcheeba[/si­ze][/color]

Ako už bolo spomenuté, tretí ročník Grape festivalu privezie veľa zahraničných mien. Headliner celého festivalu je samozrejme britská Morcheeba na čele s charismatickou speváčkou Skye Edwards.

Navštevníci sa ďalej môžu tešiť na elektro-hiphopera Example, indie-rockových The Subways, talianskych elektro-punkerov The Bloody Beetroots, britských Modestep, Blood Red Shoes, Wolf Gang, New Ivory a škótskych The Twilight Sad.

Na line-up vidíme aj veľa česko-slovenských kapiel[/size][/co­lor]

Okrem tíchto zahraničných interpretov sa na 4 pódiach ďalej predstaví veľa česko-slovenských interpretov ako Para, Tata Bojs, Le Payaco, Puding Pani Elvisovej, Billy Barman, Prago Union, Charlie Straight a veľa ďalších.

Špeciálne bude vystúpenie skupiny Noisecut. Ako možno viete, 22. mája nás opustila speváčka tejto elektropopovej skupiny Bet-Maj Sepja (Bety K. Majerníková). Skupina ale aj napriek tomu odohrá tento rok na grejpe rozlúčkový koncert. Speváčky Ema Brabcová (Luno, ex- Khoiba), Slivka (PPE), Zdenka Predná a Katka Koščová podporia kapelu na jej poslednom koncerte.

Pripravené sú aj módne prehliadky[/si­ze][/color]

Okrem hudobných lákadiel si organizátori pripravil veľa nehudobných aktivít. Návštevníci si budú môcť zájsť do kina stanu, budú si môcť pozrieť módne prehliadky mladých módnych návrhárov, vypočuť si zaujímavé prednášky a diskusie alebo sa pozerať na maliarov a sochárov ako tvoria ich diela. Usporiadatelia taktiež pripravili športovú zónu s U-rampou.

student24/music-zone.eu foto: music-zone.eu, webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM