Kornel Kubík Univerzity

Prezident vymenoval troch nových rektorov: Nevyhol sa ani kritike vysokých škôl

Prezident Andrej Kiska dnes vymenoval rektorov troch vysokých škôl. Nové vedenie má Bratislavská medzinárodná škola liberálnych štúdií, Katolícka univerzitu v Ružomberku a Akadémia Policajného zboru v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Prezident vymenoval troch nových rektorov: Nevyhol sa ani kritike vysokých škôl
Zdroj: TASR

Menovacie dekréty si v Prezidentskom paláci prevzali Samuel Abrahám, rektor Bratislavskej medzinárodnej školy liberálnych štúdií, ďalej Jozef Jarab, ktorý povedie Katolícku univerzitu v Ružomberku a novou rektorkou Akadémie Policajného zboru v Bratislave sa stala Lucia Kurilovská.

„Niet lepšieho ohodnotenia pre pedagóga, ako byť menovaný rektorom školy,“ prihovoril sa trojici rektorov prezident Kiska. Vo svojom prejave zdôraznil, že funkcia rektora je uznaním pracovných aj ľudských kvalít. „Je to aj záväzok pre rozvoj vašej školy, očakáva sa od vás, že vaši pedagógovia pripravia absolventov tak, aby si našli dôstojné uplatnenie,“ povedal prezident.

Prezident sa nevyhol ani kritike vysokého školstva na Slovensku. „Naše vysoké školstvo čelí množstvu problémov. Nemá dostatočné materiálne zabezpečenie učiteľov, existuje veľký počet vysokých škôl, a pritom majú slabú schopnosť konkurovať v medzinárodnom prostredí. Ani prepojenosť s potrebami praxe nie je dostatočná,“ zhodnotil Kiska, ktorý sa obrátil najmä na nových rektorov Katolíckej univerzity a Akadémie Policajného zboru, aby dokázali napraviť naštrbenú povesť svojich škôl.

Zdroj: Webnoviny.sk/TASR

Prečítajte si aj: Novinky pre vysokoškolákov: Tieto zmeny vás čakajú v sociálnych a motivačných štipendiách

Prezident vymenoval rektorov: Tri vysoké školy majú nové vedenie
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM