Tomáš Stupavský Rozhovor

ROZHOVOR: Má Slovensko najkrajšiu ženu na svete? Silvia Prochádzková patrí medzi horúce favoritky Miss Universe

Budúci týždeň sa v Miami uskutoční už 63. ročník svetového finále Miss Universe a Slovensko v ňom bude mať svoje želiezko v ohni. Viac než veľké šance sa dávajú Silvii Prochádzkovej, ktorá chce zviditeľniť našu krajinu vo svete. Ju samotnú však mrzí, že si Američania pletú Slovensko so Slovinskom.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR: Má Slovensko najkrajšiu ženu na svete? Silvia Prochádzková patrí medzi horúce favoritky Miss Universe
Zdroj: Dnes24.sk

Iba 22-ročná Bratislavčanka, ktorá žije v našom hlavnom meste od svojich 15 rokov, sa v súčasnosti spolu s ostatnými finalistkami svedomito pripravuje v Miami na svoj deň D. Už 25. januára je totižto na programe finále prestížnej súťaži krásy Miss Universe. Silvia Prochádzková má podľa našich informácií veľké šance na dobrý výsledok a zahraničné média ju dokonca tipujú, že sa bez problémov prebojuje do Top 10-ky.

O tom, ako v súčasnosti prebiehajú prípravy na veľké finále a aké pocity prežíva mladá kráska, nám exkluzívne porozprávala priamo zo slnečného Miami Silvia Prochádzková:

Ako sa zmenil tvoj život, keď si získala titul Miss Universe Slovensko 2014?

Môj život sa zmenil predovšetkým v tom, že si ma začali ľudia viac všímať, rozprávať o mne a dostala som sa do väčšieho povedomia. Dostávam množstvo pracovných príležitostí, či už na Slovensku alebo v zahraničí. No v poslednom čase sa mi darí hlavne za hranicami.

Vždy si snívala, že sa staneš modelkou?

Áno, o práci modelky sníva veľa mladých dievčat, taktiež aj ja som sa raz chcela prechádzať po modelingovom móle. Prvýkrát som sa zúčastnila kastingu ešte ako Prešovčanka a dostala sa zo stoviek dievčat z celého Slovenska do agentúry Elite model management. Považujem to za veľký úspech, keďže som mala iba 13 rokov, no už vtedy som bola vysoká 175 cm. Následne sme sa s mojou rodinou presťahovali do Bratislavy.

Čo ťa najviac na tvojej práci baví?

Na práci modelky ma najviac baví spoznávať neustále nových ľudí a miesta. Cestovanie je jednou z mojich najväčších vášní.

V súčasnosti sa nachádzaš v Miami, kde sa o niekoľko dní uskutoční celosvetové finále Miss Universe. Ako sa ti páči na južnom cípe Spojených štátov amerických?

Miami je nádherné miesto, v tomto období tu majú „zimu“, čo znamená, že tu je 25 stupňov. Kto miluje teplo, je to preňho raj na zemi. Ľuďom sa tu žije dobre a všetci mi pripadajú šťastní. Len škoda, že tu nemáme čas na kúpanie.

Ako vychádzaš so svojimi rivalkami o korunku krásy?

Sú to síce moje súperky, ale vôbec to tak všetky necítime. Sme tu spolu už mesiac a potrebujeme jedna druhú. Samozrejme aj tu sa nájdu dievčatá, ktoré sa snažia viac upútavať pozornosť fotografov a kamier, no výhru tým nezískajú. Tlačením sa pred objektív spôsobujú iba to, že sa máme na kom pobaviť.

S dievčatami z ktorých krajín si sa najviac zblížila? Ktoré sú tvoje najlepšie kamarátky?

Na izbe som so Slovinkou, rozumieme si a je to fajn baba, no najviac ma „baví“ miss Etiópia. Nepotrebuje sa líčiť každých päť minút, nerobí si neustále „selfie“ ako ostatné dievčatá, netvári sa namyslene ani nič podobné. S ňou je všade veľká zábava a myslím si, že sme spolu naladené na jednej vlne. Určite aj po skončení súťaže ostaneme v kontakte a vo finále jej budem držať palce.

Médiá ti dávajú veľké šance na úspech. Ako vidíš svoje možnosti ty?

Áno médiá v zahraničí o mne píšu len v superlatívoch. Ja osobne vidím svoje šance tak, ako každej inej miss. Rozhodne porota. No samozrejme verím a urobím všetko tak, aby som sa umiestnila čo najlepšie.

Cítiš zo Slovenska podporu?

Zo Slovenska som začala cítiť veľkú podporu až keď prišiel obrovský nával pozitívnych ohlasov zo zahraničných médií. Na promenáde v Miami stretávam množstvo ľudí, ktorí keď ma zbadajú vykrikujú meno našej krajiny na plné ústa. To je neskutočne príjemný pocit. No myslím si, že uznania sa mi dostalo až v Amerike. Ale, aby som Slovensku nekrivdila aj tam mám na svojej fanpage viac ako šesť tisíc fanúšikov. Podporuje ma však najviac rodina a kamaráti.

Čím budeš chcieť predovšetkým porotu zaujať?

Porotu musím zaujať svojim vyžarovaním. Každá modelka musí ukázať čo v sebe má a máloktorá to pred miliónmi divákov dokáže. Stres je najväčší pohlcovač všetkej vnútornej energie, ktorá na javisku musí byť odprezentovaná bezchybne. Chce to hlboký nádych, dôveru v samú seba, rázny, no ladný krok, krásny široký úsmev a diabolský pohľad s dušou anjela.

Máš pripravené aj nejaké špeciálne číslo na finálový večer?

Špeciálnym číslom budem ja osobne (smiech). Preto budem rada ak mi budú aj diváci na Slovensku držať palce a možno si aj pozrú priamy prenos z finálového večera. Myslím si, že je čas, aby sa Slovensko dostalo do povedomia Američanov, ktorí sa neustále pýtajú či Slovensko a Slovinsko sú ta istá krajina. Poniektorí ani nevedia kde sa nachádzame na mape, či prečítať Slovak republic z mojej šerpy, čo je naozaj veľmi smutné. Súťaž Miss Universe je tu najsledovanejšou udalosťou, preto dúfam, že aj mne sa podarí zviditeľniť krajinu odkiaľ pochádzam.

Zdroj foto: Facebook Silvia Prochádzková.

Miss Universe Silvia Prochádzková
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM