Jakub Forgács Rôzne

S nápadom zabodovali v tvrdej konkurencii a už aj funguje: Fitness park v záhrade gymnázia!

Zacvičiť si pod holým nebom môžu stredoškoláci aj dôchodcovia. Dočkali sa nového fitness parku. Po úspechu v celoslovenskej súťaži zabojuje tento unikátny projekt o čo najlepšie umiestnenie aj na medzinárodnej úrovni.

Ilustračný obrázok k článku S nápadom zabodovali v tvrdej konkurencii a už aj funguje: Fitness park v záhrade gymnázia!
Zdroj: Dnes24.sk

Fitness park pre stredoškolákov,dôchod­cov, ale aj pre širokú verejnosť odovzdali vo štvrtok do užívania študenti Evanjelického gymnázia v Tisovci (EGT). Ako povedala viceprezidentka študentskej spoločnosti Diana Lapajová, tento projekt bol víťazný na celoslovenskej súťaží študentských spoločností a bude nás reprezentovať aj na medzinárodnej úrovni v meste Tallinn v Estónsku.

Fitness park v záhrade EGT má zatiaľ tri stroje na cvičenie. Sú osadené pod holým nebom a ich konštrukcia je prispôsobená tak, aby ich mohli využívať ľudia bez rozdielu veku. „Naša študentská spoločnosť sa orientuje na zdravý životný štýl. Tento projekt je zameraný tak na stredné školy v meste, ako aj blízku základnú školu, či domov seniorov. Keďže vek tu nie je rozhodujúci, môžu ho využívať všetci obyvatelia mesta. S týmto nápadom sme uspeli v konkurencii 62 študentských spoločností na celoslovenskej súťaži, kde nás vyhlásili za top spoločnosť,“ povedala Lapajová.

Nástroje na cvičenie si hneď po otvorení vyskúšali aj hostia, medzi nimi primátor mesta Peter Mináč a aj riaditeľka EGT Helena Pašiaková. „Ja som ich skúšala už aj predtým, lebo tu blízko bývam a chodím sem hrávať tenis. Je to podľa mňa úžasné, že sa to našim študentom podarilo. Študentské spoločnosti sú na našej škole od roku 1995 a vždy sú úspešní. Pre študentov, ktorí ich nasledujú, je vždy náročné nadviazať na úspechy a byť ešte lepší, ale zatiaľ sa im to darí. To, čo tu vzniklo, naplnilo myšlienky rozvoja ducha i mysle. Na mieste, kde sa hromadil skôr neporiadok, vzniklo miesto, ktoré študenti využívajú aj na vyučovanie a teraz si tu môžu aj precvičiť svoje telo,“ dodala Pašiaková.

Stav nového fitnescentra v Tisovci ešte nie je konečný. Gymnazisti, ktorí preberú vedenie študentskej spoločnosti, ho plánujú ďalej rozširovať na voľných plochách.

Nové outdoorové fitness centrum v Tisovci
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM