Ľubomír Hudačko Rôzne

Sexy herečka z obľúbeného seriálu, známe novinárky, úspešná misska... Aha, kto dral lavice na prešovskej pegečke

Medzi tisícami absolventov prešovskej Pedagogickej a sociálnej akadémie nie je núdza o známe mená. Osobnosti, ktoré študovali v metropole Šariša sa uplatnili na najrôznejších pozíciách. Kto tu teda napríklad dral lavice?

Ilustračný obrázok k článku Sexy herečka z obľúbeného seriálu, známe novinárky, úspešná misska... Aha, kto dral lavice na prešovskej pegečke
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Dlhoročne fungujúca prešovská pegečka sa môže pochváliť najmä nejednou úspešnou absolventkou. Na škole totiž prevládajú dievčatá a chlapcov je tam ako šafránu.

My sme si na absolventov posvietili a našli sme medzi nimi ľudí z rôznych oblastí. Pedagogická a sociálna akadémia tak môže byť hrdá na svoje bývalé žiačky, ktoré jej dnes robia dobré meno. Ako nás informovalo vedenie školy, študovala tu herečka žijúca v Prahe, Andrea Kerestešová. Začínala vo filme Rafťáci, hrala však aj jednu z hlavných postáv v obľúbenom seriáli Vyprávěj.

Absolventskou školy je aj Antónia Oľšavská, činoherná herečka v divadle v Spišskej Novej Vsi. Hrala v tiež v slovenských seriáloch. Na PaSA, ako znie skratka školy, pôsobili aj novinárky pôsobiace v spravodajstve ako Viktória Doričová, či Lucia Stráňavová.

Absolventkou školy je aj misska Alžbeta Ferencová, ktorá sa pohybuje v šoubiznise a zahviezdila okrem iného aj na Miss Universe 2010, kde získala nejeden titul. Aj Klára Bystřická, ktorá na škole dodnes vyučuje hudobnú výchovu, či hru na klavír, taktiež patrí medzi tých, ktorí drali lavice práve tejto školy. Pegečku má za sebou tiež prešovský hudobník z kapely Satin Lead Peter Horváth.

Môže vás zaujímať:

Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na prešovskej priemyslovke

Túto skutočnosť si zrejme nemáte šancu ani len tipnúť: Aha, aký vek majú ľudia v Prešove najčastejšie!

Zoznámte sa s Poppym: V prešovskej škole si vytvorili vlastného humanoidného robota!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM